Gemeente Utrecht

UPDATE INFORMATIE ROND TRAPONGELUK STADHUISBRUG IN UTRECHT:

Op dit moment liggen nog 4 slachtoffers van het trapongeluk van zondagavond 6 augustus in het ziekenhuis. De toestand van één van hen is nog altijd kritiek.


* Het openbaar ministerie verricht forensisch onderzoek naar mogelijke strafbare feiten bij het ongeluk. Het OM laat weten dat het onderzoek deze week in elk geval nog niet wordt afgerond. De gemeente Utrecht stelt zelf ook een onafhankelijk onderzoek in. Wat precies de onderzoeksopdracht wordt en wie het onderzoek gaat uitvoeren wordt in de loop van volgende week bekendgemaakt.


* Elk evenement is voor de gemeente aanleiding te onderzoeken of er bij de vergunningverlening aanpassingen nodig zijn. Dat zal ook naar aanleiding van de Muzikale Botenparade van zondag 6 augustus gebeuren. De gemeente bekijkt nog welke aanpassingen nodig zijn.


* De 91 stenen en houten trappen aan de grachten in de binnenstad worden twee maal per jaar schoongemaakt en geïnspecteerd. Bij komende evenementen zal de buitenruimte extra worden gecontroleerd.


* Verschillende media hebben vragen gesteld over de organisatie van de Muzikale Botenparade en het afsluitende concert aan de Stadhuisbrug op zondag 6 augustus. De Muzikale Botenparade is één van de Culturele Zondagen die in Utrecht worden georganiseerd. De Culturele Zondagen in Utrecht bestaan sinds 2002 en zijn een initiatief van de gemeente. De zondagen worden telkens georganiseerd in samenwerking met verschillende partijen in de stad.
* - Bij de organisatie van deze 5e editie van de muzikale botenparade zijn betrokken geweest de stichting Zomer in Utrecht, Explorama, het bureau Culturele Zondagen, muziekcentrum Vredenburg, poppodium Tivoli.
* De stichting Zomer in Utrecht fungeerde als aanvrager en verkrijger van de subsidies en de evenementenvergunning. Het afsluitende concert op zondagavond was artistiek en financieel in handen van Vredenburg en Tivoli. Bij de uitvoering van het concert hebben zij andere organisaties ingeschakeld.
* -De rollen en verantwoordelijkheden in relatie tot het evenement zijn op dit moment in onderzoek. Betrokken partijen, inclusief de gemeente, verlenen hieraan hun volledige medewerking.
* Zij achten het raadzaam over rollen en verantwoordelijkheden in het belang van het lopende onderzoek geen verdere mededelingen te doen.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurscommunicatie, 030 286 11 32.