Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (09/08)

BERGEN OP ZOOM, 9 augustus 2006

Politie houdt verdachte verkrachting aan
BERGEN OP ZOOM: De districtsrecherche van de politie Bergen op Zoom heeft deze week een 18-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van verkrachting.
Op 28 juli kwam bij de politie een melding binnen dat een inwoonster van Bergen op Zoom door een bekende van haar zou zijn verkracht. De man zou in de nacht van 27 op 28 juli 2006 de woning van het slachtoffer zijn binnengedrongen waarna hij haar had mishandeld en verkracht. De districtsrecherche heeft de afgelopen weken gebruikt om gedegen vooronderzoek te doen waarna de verdachte, met toestemming van de officier van justitie, uiteindelijk kon worden aangehouden. Een nader onderzoek volgt.

Belastingdienst treft gestolen auto aan
ROOSENDAAL: Controleurs van de motorrijtuigenbelastingdienst troffen dinsdagavond een gestolen auto aan op de Gerard ter Borchstraat. Zij informeerde direct de politie die een onderzoek instelde naar de herkomst van het voertuig. Het bleek dat de auto begin juli was gestolen vanaf de Groeshof in Bergen op Zoom. De eigenaresse zal door de politie in kennis worden gesteld.

Vrouw aangehouden voor bezit traangas
OUDENBOSCH: De politie controleerde in de nacht van dinsdag op woensdag een personenauto op de Bosschendijk. In de auto trof de politie een tweetal personen aan, waaronder een 25-jarige inwoonster van Oudenbosch. Bij nader onderzoek bleek zij in haar handtas een busje traangas te hebben. Het verboden busje is hierop inbeslaggenomen en de verdachte is aangehouden. Na verhoor kon zij met een dagvaarding weer naar huis.

Inbraak bij tweetal supermarkten
BERGEN OP ZOOM/HOEVEN: Bij een tweetal supermarkten is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. In beide gevallen gooide men een ruit in en namen zij een hoeveelheid rookwaren mee. In Bergen op Zoom betreft het een supermarkt aan de Holleweg en in Hoeven aan de Tuin van Gerlagh. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. De inbraak in Hoeven vond plaats rond 04.16 uur en een klein uur later was de supermarkt in Bergen op Zoom aan de beurt. De politie sluit niet uit dat het hier om dezelfde daders gaat.

Auteur: Nicolette Bovenhorst