Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 9 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 09-08-2006

Elf keer door rood/ te hard

Zaanstad, 8 augustus

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk werden dinsdagmiddag elf hardrijders aan de kant gezet. Op de de Provincialeweg (ter hoogte van de Havenstraat) en de Prins Bernhardweg in Zaandam en op de Wandelweg in Wormerveer werden elf bestuurders betrapt toen zij door rood reden.

Overige boetes die tijdens de verschillende controles werden uitgedeeld, waren voor het niet dragen van de gordel (10x), het rijden met de telefoon in de hand (4x), onverzekerd rijden en het negeren van een keerverbod. Ook liep tijdens een van de controle een bestuurder tegen de lamp die nog een boete open had staan. De man moest het bedrag van 200 euro ter plekke betalen.

Jonge wegmisbruiker

Purmerend, 8 augustus, 17:45 uur

Een 14-jarige snorfietser uit Purmerend heeft dinsdag een proces-verbaal gekregen voor zijn zeer gevaarlijke weggedrag. Agenten zagen de jongen, die zij herkenden van een eerdere controle tijdens welke hij een valse naam had opgegeven, over de Overlanderstraat racen. De jongen reed met zeer hoge snelheid over kruispunten, zonder op of om te kijken. Tijdens de wilde rit had de roekeloze snorfietser zijn broertje achterop zitten.

De jongen kreeg ook nog twee boetes voor het opgeven van een valse naam en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Mishandelaar aangehouden

Zaandam, 8 augustus, 17:01

Op de Dam heeft de politie een 23-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van mishandeling van een 48-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer zou de verdachte 's middags bij hem thuis uitgenodigd hebben om een biertje te drinken. Eenmaal in de woning zou de verdachte uit het niets meerdere keren met zijn vuisten op de 48-jarige man hebben ingeslagen en met de televisie en een plantenpot hebben gegooid. Dankzij een melding kon de 23-jarige man, die duidelijk onder invloed verkeerde, later op de avond worden aangehouden. Hij is na verhoor in verzekering gesteld. Het slachtoffer is met diverse verwondingen aan het gezicht in het ZMC behandeld.

60 km per uur te hard

Middenbeemster, 8 augustus, 09:15-12:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de A7 reed dinsdagochtend één op de twintig bestuurders te snel.

De hoogste snelheid bedroeg 180 km per uur bij een toegestane snelheid van 120 km per uur. Van in totaal 3000 voertuigen werd de snelheid gemeten.

32 km per uur te hard

Zaandam, 8 augustus. 09:15-12:30 uur

Op de Kepplerstraat werd dinsdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 82 km per uur. Eén op de twintig bestuurders reed te hard. In totaal 1630 bestuurders passeerden de radarauto.

Twee botsingen na elkaar

Purmerend, 8 augustus 2006, 11:42 uur

De politie heeft het rijbewijs van een 25-jarige Purmerendse ingevorderd nadat zij woensdagochtend bij een aanrijding betrokken was en kort daarop weer een ongeval had. De Purmerendse reed met haar vriendin op de Laan Der Continenten toen zij vlak voor de rotonde op een stilstaande auto botste. Niemand raakte gewond. De vrouw vervolgde haar weg naar huis via de van Osweg in de richting van de Van Garderenstraat. Ze had haar voertuig niet voortdurend onder controle waardoor ze met de rechtervoorkant in de rechterberm raakte. Dit kon ze nog corrigeren en sloeg rechtsaf de Van Garderenstraat in. De politie die inmiddels achter haar reed zag de vrouw weer van de weg afraken en in de berm terechtkomen. Ze werd aangehouden en meegenomen voor verhoor. Vermoedelijk is de rijvaardigheid van de vrouw negatief beïnvloed door medicijngebruik.