Politie Midden- en West Brabant

District Breda woensdag 9 augustus

BREDA, 9 augustus 2006

Drie jonge inbrekers aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdag drie jongens (alle 15 jaar) uit Breda aangehouden in verband met een inbraak aan de Witte de Withweg medio april. Uit een woning werd computer- en fotoapparatuur gestolen. Een camera van een nabijgelegen supermarkt bracht de inbrekers in beeld. Op de video werd een van hen herkend en via hem kwam de politie bij de andere twee verdachten uit. Het drietal is in verzekering gesteld.

Bergenaar (18) aangehouden voor mishandeling 14-jarig meisje

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagavond rond 19.40 uur een 18-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij gaf toe een 14-jarig meisje uit Breda te hebben mishandeld. Beide verblijven in een opvanghuis voor jongeren aan de Edward Poppelaan. De man en het meisje hadden ruzie in haar kamer waarna de Bergenaar haar trapte en haar keel dichtkneep. Na verhoor is de man weer op vrije voeten gesteld.

Winkeldief (21) gepakt

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagmorgen rond 11.15 uur een 21-jarige Rus aangehouden op winkelcentrum Hof van den Houte. De man had bij een drogisterij geprobeerd een flesje parfum te stelen, maar werd betrapt door een beveiliger die hem aan agenten overdroeg. Bij een identiteitscontrole bleek dat de Rus als ongewenst vreemdeling gesignaleerd. Hij werd daarom overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Twee mannen verdacht van koperdiefstal

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag een 35-jarige Bredanaar en een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Dat gebeurde rond 15.30 uur op de Vierwindenstraat. Een agent zag beide mannen met de fiets van een bouwterrein aan de Lovensdijkstraat komen. In een tas en emmer op hun fietsen zaten koperen buizen. Het tweetal is in verzekering gesteld.

Snelheidscontroles in Langeweg en Breda

LANGEWEG: Bij een controle woensdagmorgen aan de Zuiddijk zijn 19 bekeuringen uitgeschreven. In totaal passeerden 133 mensen de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur terwijl plaatselijk 60 km/uur is toegestaan.

BREDA: Een controle aan de Brusselstraat leverde woensdagmiddag 9 overtreders op. In totaal werden 121 passanten gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur, terwijl 50 km/uur maximaal is toegestaan.

Auteur: Andre van den Hul