Gemeente Nijmegen

De heer H.J.M.G. Fest (58) krijgt Zilveren Waalbrugspeld

Huub Fest heeft zich 25 jaar als vrijwilliger ingezet voor het Kinderdorp Dukendam. Burgemeester Guusje ter Horst heeft daarom besloten hem de gemeentelijke onderscheiding Zilveren Waalbrugspeld toe te kennen.

Huub Fest legt sinds 1981 een grote sociale betrokkenheid aan de dag bij het Clubhuis De Turf en de kinderen in bouwdorp Dukendam. Hij maakt al jaren alle decoraties en de borden op het terrein van het Kinderbouwdorp. Ook de ingang van het terrein is jarenlang zijn verantwoordelijkheid geweest. Tijdens Dukendam bemant hij samen met de penningmeester de informatiewagen en beheert hij het Dukendamse geld. Alle kinderen kennen Huub Fest als de Bank.

Loco-burgemeester Paul Depla zal woensdag 9 augustus om 14.00 uur de Zilveren Waalbrugspeld uitreiken in Clubhuis De Turf, Malvert 51-34 te Nijmegen tijdens de Open Dag van Kinderdorp Dukendam.

De Zilveren Waalbrugspeld wordt uitgereikt aan mensen of organisaties die zich, bezoldigd of onbezoldigd en op bijzondere wijze, verdienstelijk hebben gemaakt voor (delen van) de Nijmeegse gemeenschap. Dit met een minimale duur van tien jaar.