Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen, 09-08-2006

Man voor de bijl
HOOGEVEEN Woensdagmorgen werd een 59-jarige man uit Dwingeloo aangehouden toen hij op slinkse wijze probeerde een bijl te stelen. In een kringloopwinkel aan de Gratamastraat zette hij een bijl via de achterdeur buiten de winkel, verliet de winkel door de hoofdingang om even later de bijl bij de achterdeur weg te halen. Hij werd daarbij betrapt door een medewerker van de kringloopwinkel die de man heeft aangehouden. De man kreeg een transactie aangeboden van 130,-. (06-169276)

Vrouw mist pomp
ZEEGSE Een 59-jarige bewoonster zag woensdagmorgen in de nabijheid van haar woning aan de Schapedrift een grijze auto met daarin een man van ongeveer 50 jaar met grijs haar. Hij sprak de vrouw aan met een smoes. Toen zij een uur later thuis kwam zag zij dat een pomp met compressor, bestemd om grondwater op te pompen, was weggenomen. De ongeveer 10 meter lange slang was uit de buis in de grond getrokken. De pomp heeft een waarde van ongeveer 400,-. (06-169300)

Hennepkwekerij in kelder
KLAZIENAVEEN Woensdagmorgen werd door agenten in de kelder van een bedrijfspand aan de Industriestraat een grote hennepkwekerij aangetroffen. Alle apparatuur zoals lampen en pompen alsmede de 1600 hennepplanten werden afgevoerd en vernietigd. De eigenaar verklaarde dat hij de ruimte had verhuurd. De politie zal de huurder nog horen over de hennepkwekerij. (06-151127)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters: 0592 36 1280.