Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Pompbediende loopt brandwonden op

Apeldoorn, 09-08-2006 o Een 44-jarige medewerkster van een benzinestation aan de Europaweg heeft woensdagochtend 9 augustus brandwonden opgelopen toen zij de koppeling van een gasvulslang wilde aandraaien. Zij is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval deed zich omstreeks 11.25 uur voor toen een klant van een zelfservicestation na het tanken met de gasslang aan zijn auto wegreed. Op het laatste moment kwam hij hierachter en koppelde de slang van zijn auto los en reed verder.

Door de handeling was de beveiliging van de gasinstallatie in werking getreden en kwam de slang gedeeltelijk los van de installatie. De medewerkster wilde dit herstellen maar kwam hierdoor in contact met het gas wat nog in de slang zat.

Dit heeft een temperatuur voor ruim min 50 graden, waardoor het bij aanraking met de huid voor blaarvorming zorgt. De vrouw heeft alarm geslagen waarna de hulpverleningsdiensten uitrukten.

De vrouw is voor behandeling nar het ziekenhuis gebracht, maar heeft dit inmiddels weer verlaten.De Europaweg is korte tijd in beide richting afgezet geweest omdat eerst aan een gaslek werd gedacht.

Toen hier snel duidelijkheid over kwam, werd de weg weer vrijgegeven. Een monteur heeft de reparatie verricht, waarna ook het benzinestation weer klanten kon ontvangen.