Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (09/08/06)

TILBURG, 9 augustus 2006

Politie houdt mannen aan

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond rond 21.30 uur in de Mascagnistraat twee broers aangehouden. Agenten controleerden de bestuurder van een auto, waaruit bleek dat de 29-jarige Tilburger nog 120 dagen celstraf tegoed had. De politie hield de man aan en wilde hem meenemen naar het bureau.
Zijn 26-jarige broer, inzittende van de gecontroleerde auto, was het hier niet mee eens en probeerde de aanhouding te verhinderen. Ook bedreigde hij de agenten. De politie hield daarop ook deze man aan, terzake belemmering en bedreiging. De man verzette zich tegen zijn aanhouding, waarop een agent pepperspray tegen hem gebruikte. Ondanks de pepperspray wist de verdachte er nog te voet vandoor te gaan in de richting van de Perosistraat. Na enkele tientallen meters te hebben gerend, kon hij alsnog worden aangehouden.
Beide broers zijn meegenomen naar het politiebureau. De mannen zijn ingesloten.

Beschonken man veroorzaakt aanrijding; politie verricht 2 aanhoudingen

TILBURG: In de nacht van dinsdag 8 augustus op woensdag 9 augustus heeft omstreeks 01.30 uur op de Ringbaan Oost een aanrijding plaatsgevonden. Een 34-jarige automobilist uit Tilburg reed achter op een 26-jarige automobilist uit Middelbeers. De Tilburger zag de andere bestuurder te laat en botste achter op zijn auto. Hierdoor begon de auto van de man uit Middelbeers te tollen en kwam op zijn zijkant tot stilstand. De bestuurder is ongedeerd.
De 34-jarige Tilburger hield een gebroken neus over aan de aanrijding. Ook moest hij een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau, waar uit de ademanalysetest bleek dat zijn ademgehalte 530 ug/l was. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Een 41-jarige automobilist, die naar de plaats van de aanrijding was gekomen, parkeerde zijn auto op een fietspad naast een agent die aan het werk was. De agent sprak de man hierop aan en rook dat hij gedronken had. Hij liet de bestuurder een blaastest afleggen, waaruit bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Ook deze bestuurder is meegenomen naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 360 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur mocht de man weer naar huis.

Politie houdt man twee keer aan

TILBURG: De politie heeft woensdagochtend omstreeks 03.00 uur op de Noordhoekring een 31-jarige Tilburger aangehouden. Agenten controleerden de auto, waarin de man als passagier mee reed. De verdachte mengde zich in het gesprek dat de politie met de bestuurder van de auto had. Hierop moest hij zijn legitimatie laten zien. De verdachte weigerde dit te doen, waarop hij werd aangehouden. Nadat hij rond 04.00 uur in vrijheid was gesteld en met een boete naar huis kon, bedreigde hij een agent. De man werd daarop opnieuw aangehouden en ingesloten.

Dronken man aangehouden voor vernieling

HILVARENBEEK: In de nacht van dinsdag 8 augustus op woensdag 9 augustus kort na middernacht heeft de politie op de Diessenseweg een 42-jarige Tilburger aangehouden. De man was kort daarvoor op de Johanna van Brabantlaan door het hekwerk van een tuin gereden. Vervolgens is hij weggereden. Agenten troffen de man aan op de Diessenseweg. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar hij een ademanalyse moest ondergaan. Hieruit bleek dat zijn ademgehalte 850 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijbewijs ingevorderd van snelheidsduivels

HILVARENBEEK: Dinsdag 8 augustus rond 15.00 uur heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige automobilist uit Dessel. De man reed tijdens een snelheidscontrole, die de politie uitvoerde op de Provincialeweg N269, met een snelheid van 152 km/uur langs de meetapparatuur. De maximum toegestane snelheid is hier 100 km/uur. Ook een 35-jarige man uit Tsjechië was het haasje. Hij reed op dezelfde weg 166 km/uur. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt man aan op verdenking fietsendiefstal

TILBURG: De politie heeft dinsdag 8 augustus omstreeks 19.00 uur in de Hart van Brabantlaan een 24-jarige Tilburger aangehouden. De man zou rond 18.50 uur de fiets van een 15-jarige Tilburger afgenomen hebben.

De jongen waarschuwde de politie en gaf een signalement door. Agenten konden even later, op basis van dit signalement, op de Hart van Brabantlaan een verdachte aanhouden. Op de plaats van de aanhouding werd bovendien een fiets aangetroffen, die voldeed aan de omschrijving van de gestolen fiets. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft een verklaring afgelegd en is daarna weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Ilse Matthijsen