Fortis Bank

Fortis benoemt Lex Kloosterman tot Chief Strategy Officer

Fortis maakt bekend dat het Lex Kloosterman heeft benoemd tot lid van het Fortis Executive Committee in de positie van Chief Strategy Officer, rapporterend aan CEO Jean-Paul Votron. In deze nieuw ingestelde functie wordt de heer Kloosterman voornamelijk verantwoordelijk voor het ontwikkelen en aangeven van het strategische kader en de richting van het bedrijf. Dit omvat Investor Relations, Public Affairs, Corporate Social Responsibility en Global Branding & Communications. Daarnaast zal hij, als lid van het Executive Committee, Fortis Investments volgen. De benoeming is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuring van de regelgevende instanties en wordt naar verwachting van kracht op 1 oktober 2006.

Lex Kloosterman (50) werd geboren in Schiedam en heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij voltooide zijn rechtenstudie aan de universiteit van Leiden.

Voordat hij bij Fortis in dienst trad, was Lex Kloosterman werkzaam als CEO Europe - Private Clients bij ABN AMRO. Hij begon zijn carrière bij ABN in 1983 als management associate in de VS. Lex Kloosterman werkte zich snel op binnen de organisatie en werd benoemd in internationale topmanagementposities bij verschillende bankactiviteiten - waaronder treasury, corporate credits, structured finance, private clients, consumer finance, en cards business. Hij hield zich bezig met velerlei zaken, zoals reorganisaties, overnames en desinvesteringen, het uitvoeren van fusies en het organiseren van landenmanagement.

In een commentaar zei Jean-Paul Votron, CEO van Fortis, vandaag: "De sterke internationale deskundigheid van Lex Kloosterman en zijn rijke ervaring in het bankwezen zijn van enorme waarde voor het verder ontwikkelen van de internationale groeistrategie van Fortis, het bouwen van een sterk merk en het uitbreiden van onze kerncompetenties buiten de Benelux."

In bijlage : CV

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 36,2 miljard (31/07/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 58.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20

Bijlage

Curriculum vitae
Alexander Maria Kloosterman

CV Alexander Kloosterman (1956)

Lex Kloosterman begon zijn carrière in 1983 als management associate bij ABN en heeft sindsdien een reeks internationale functies bekleed. Na een eerste opdracht in New York verhuisde hij naar ABN Singapore als manager van de divisie Corporate Banking. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de zakelijke klanten van ABN in Zuid-Oost Azië. In 1989 keerde hij terug naar Amsterdam als Senior Vice President Foreign Credit Committee.

Van 1992 tot 1994 was Lex Kloosterman (interim) CEO van ABN AMRO's Braziliaanse dochter Banco Hollandes Unido Brasil S.A., waar hij aanzienlijke ervaring opdeed met de herstructurering van bedrijven. Hij verliet Brazilië om Executive Vice President te worden van de Noord-Amerikaanse activiteiten van ABN AMRO en werd lid van het North American Executive Committee, verantwoordelijk voor het kantorennetwerk en structured finance. In 1998 werd hij benoemd tot Managing Director Investment Banking en Global Head of Structured Finance. Onder zijn leiding verstevigde Structured Finance zijn marktpositie en won de divisie verschillende belangrijke internationale prijzen.

In 2000 werd Lex Kloosterman benoemd tot Senior Executive Vice President, waarna hij enige tijd werkzaam was als CEO voor Latijns Amerika en voorzitter van de raad van commissarissen van Banco Real. Na de oprichting van de strategische business unit Wholesale Clients later dat jaar werd hij verantwoordelijk voor Energie, Chemie en Gezondheidszorg. In 2002 kwam daar 'country coverage' bij, het leiden van de landenorganisaties over de gehele wereld naast de verantwoordelijkheid voor het commerciële klantenbestand.

In 2003 werd Lex Kloosterman als CEO van de business unit Europe-Private Clients, verantwoordelijk voor het vermogensbeheer bij ABN AMRO en het voornamelijk Aziatische particuliere bankbedrijf in de opkomende markten. Vanaf 1 januari 2006 was hij CEO van de business unit Europa, waardoor hij effectief de leiding had over ongeveer 10.000 FTE's in 28 landen.

Lex Kloosterman heeft de Nederlandse nationaliteit en behaalde in 1981 een meestertitel in de rechten aan de universiteit van Leiden.