Fortis Bank

Fortis neemt Etalon Life, de op zes na grootste levensverzekeringsmaatschappij van Oekraïne over

Fortis maakt vandaag bekend dat zijn internationale verzekeringstak Fortis Insurance International een voorlopige overeenkomst heeft ondertekend voor de overname van Etalon Life, de op zes na grootste levensverzekeringsmaatschappij van Oekraïne, voor een bedrag in contanten van ongeveer EUR 7,6 miljoen (UAH 49 miljoen). Met deze overname betreedt Fortis voor de eerste maal de Oekraïense verzekeringsmarkt.

Etalon Life, gevestigd in Kiev en opgericht in 2003, heeft met succes levensverzekeringsactiviteiten ontwikkeld en heeft een solide distributienetwerk opgebouwd via tussenpersonen en banken. Etalon Life werkt met een netwerk van 26 kantoren en ongeveer 100 bemiddelaars verspreid over het hele land. Het bedrijf heeft ook met verschillende grote lokale banken distributie-overeenkomsten afgesloten en staat wat bruto premie-inkomen betreft op de zevende plaats in Oekraïne.

CEO van Fortis Insurance International Peer van Harten: "Met 47 miljoen inwoners heeft Oekraïne een snelgroeiende economie die wordt gesteund door een goed ontwikkelde industrie, een hoog opgeleide beroepsbevolking en een goed onderwijssysteem. De laatste paar jaar heeft de overheid van Oekraïne actief markthervormingen doorgevoerd en wij denken dat Oekraïne het potentieel heeft om een groeiaanjager in Europa te worden. Fortis acht de tijd rijp om deze veelbelovende markt te betreden. Ook zijn wij onder de indruk van de kwaliteit van het management van Etalon Life, dat de Fortis-waarden van transparantie, professionalisme en integriteit deelt, en zien wij uit naar de aanstaande samenwerking."

Hoewel Etalon Life nog een relatief "jong" bedrijf is, heeft het in een paar jaar een marktaandeel van 5,2% opgebouwd en is het een ideaal platform voor toekomstige groei in een verzekeringsmarkt met een lage penetratiegraad en dubbele groeicijfers.

De overname zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden en toestemming van de regelgevende instanties. De overname heeft geen effect op de nettowinst per aandeel van Fortis.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 36,2 miljard (31/07/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 58.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20