Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Annemarie van Gaal neemt belang in uitgeverij Bright

AMSTERDAM, 9 Augustus 2006 - Media-ondernemer en investeerder Annemarie van Gaal heeft een belang genomen in TechMedia BV in Amsterdam, de uitgeverij van crossmediatitel Bright. Bright is de eerste en snelstgroeiende lifestyletitel over technologie, style & design. De transactie werd begeleid door First Dutch Capital in Amsterdam.

Bright verschijnt op dit moment als tweemaandelijks magazine, dagelijkse website en wekelijkse videopodcast, en lanceert later dit jaar het digitale kanaal Bright.TV. Op 1 december 2006 introduceert Bright het techlifestyle event Bright Live in de Amsterdamse Westergasfabriek.

10% aandelenbelang
Van Gaal verwerft 10 procent van de aandelen van TechMedia BV. Annemarie Van Gaal verklaart haar aandeel in het crossmediamerk: "Ik geloof heilig in de kracht van de Bright-formule, in de macht van de Bright-lezers en in het talent van Oscar. Zijn er nog meer redenen nodig voor een investering?"

Bright's uitgever en directeur Oscar Kneppers is erg ingenomen met het belang van Van Gaal. "Annemarie is een ondernemende investeerder met visie en durf en voegt inhoudelijk massa's bagage toe aan onze groeistrategie, zowel in Nederland als internationaal. Bovendien is het plezierig ondernemen met zo'n zwaargewicht naast je. Zij weet tenminste waar het om gaat in onze sterk veranderende business."

Digitale levenstijl
Bright richt zich primair op 25+ innovators en trendsetters ­mannen en vrouwen met een digitale levensstijl en een 'taste for technology'. Bright schrijft over internet, electronica, gear, gadgets en auto's, maar zoekt ook de tech-factor op in design, media, industriële vormgeving, wetenschap, architectuur en zelfs mode. Bright werd op 2 februari 2005 als magazine gelanceerd door Oscar Kneppers en hoofdredacteur Erwin van der Zande.

Bright Magazine verschijnt in een oplage van 25.000 en wordt voor 5 euro verkocht in kiosken, boekhandels en de grotere supermarkten in Nederland en Vlaanderen. Op www.bright.nl verschijnen maandelijks ruim 160 nieuwsberichten, videopostings, blogitems en lezersreacties en trekt maandelijks meer dan 76.000 bezoekers. Meer over Bright vind je op http://www.bright.nl

--------------------------


Ingezonden persbericht