Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Nederlandse menners presteren goed over de grens

09/08/2006

Hengelo, 9 augustus 2006
Afgelopen weekend kwam in onze buurlanden België en Duitsland een aantal Nederlandse menners aan start, waarvan een aantal een prachtig visitekaartje afgaven.
Op de nationale wedstrijd in het Belgische Vollezele gingen gastrijders Arjo en Karel van Kekem er na de winst in de dressuur ook vandoor met de overwinning in het totaalklassement van de rubrieken enkel-en tweespan pony. Petra Noordzij en Cornelie de Geijter-Pries hielden de Nederlandse eer hoog in de rubrieken voor tandem pony's en tandem paarden, die in deze drukbezochte wedstrijd in twee aparte categorieën waren ondergebracht. De Geijter moest alleen in de vaardigheid haar landgenoot Wil Smits voor laten gaan, maar haar zeer ruime voorsprong na de dressuur en de marathon kwam daarmee geen enkel moment in gevaar. De in België woonachtige Gerard Leyten schreef met zijn tweespan de dressuur op zijn naam maar moest in de zes hindernissen tellende marathon de eer laten aan de Belg Roger Vercruyssen. Rob Zweegers eindigde op een prachtige tweede plaats in dit onderdeel. Leyten werd tweede in het totaalklassement, voor de onlangs internationaal gedebuteerde Toon Jochems.

In het Duitse Riesenbeck liet Raymond Letteboer met Edje en Olaf zien dat hij dit seizoen in topvorm verkeert. Na het behalen van de nationale titel in Zelhem en de overwinning in Exloo veroverde de menner uit Oud Ootmarsum in het 27 deelnemers telende internationale veld de derde plaats in de einduitslag. De winst ging naar de Duitser Reinhard Burggraf.
Voor de vierspanrijders stond de Derby op het programma, waarbij de menners eerst twee proeven met een tweespan moesten afleggen. Iedere proef, ook de vierspan dressuur, marathon en vaardigheid, werd met een bepaalde factor vermenigvuldigd wat een totaal aantal punten opleverde. Michael Freund won de wedstrijd en kon gelijktijdig de nationale kampioenstitel aan zijn palmares toevoegen aangezien Riesenbeck tevens het strijdtoneel was van de Duitse vierspankampioenschappen. Koos de Ronde was de enige Nederlandse menner in deze rubriek en eindigde mede dankzij een super snel gereden marathon (2e plaats) op de zesde plaats in de Derby. Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan Uitslag Vollezele:

www.galop.be/media/newsarticles/2597/vol06$a+b+c$.pdf