Nieuwe Offsite Backup Service

Yalado International BV introduceert een nieuwe remote backup mogelijkheid als exclusief distributeur van StoreGrid in de Benelux

AMSTERDAM, 20060808 -- Bedrijven zijn zich meer en meer bewust van de noodzaak een adequate backup voor hun databases en applicaties te regelen. Deze trend doet nu ook zijn intrede in het MKB, waar tot voor kort nog veel gebruik werd gemaakt van tapes. Reden voor deze noodzaak is dat remote backup veel veiliger is dan tape of local backup.


Tapedrives bij kleine bedrijven worden dagelijks gebruikt voor de opslag van deze data. Als de backup 's nachts niet goed is gegaan, wordt er pas een dag later weer een goede backup gemaakt van de desbetreffende applicatie of database. Het gevolg is dat als er iets mis gaat op de server, de data die moet worden teruggezet niet correct is. Dan kun je net zo goed geen backup maken om nog maar niet te spreken van de risico's van diefstal of erger nog: brand.

Remote backup heeft een aantal jaren geleden zijn intrede gedaan. De werking is simpel: data van een server of werkstation wordt weggeschreven naar een opslagmedium buiten de muren van het bedrijf. Dit is veiliger en bovendien voorzien van encryptie zodat niemand bij de data kan. Voor een klein bedrijf zijn de kosten van een extern opslagmedium vrij hoog, daarom zijn offsite backup services sterk in opkomst. Bedrijven, zoals Yalado International BV, beschikken enerzijds over de expertise die nodig is om een dergelijke infrastructuur op te zetten en anderzijds door schaalgrootte over interessante aanbiedingen waardoor de kosten niet uit de hand lopen voor bedrijven die gebruik maken van deze service. Die service bestaat uit een software component dat zorgt dat de data weggeschreven wordt en een hardware component - een zogenaamde virtuele server - waar de data van de klant op weggeschreven wordt.

Yalado International BV maakte tot voor kort gebruik van de AhsayOBS software, sinds kort is daar nu StoreGrid ISP bijgekomen. "De keuze voor een tweede leverancier had te maken met een aantal zaken," aldus Erwin Versleijen, binnen Yalado International BV verantwoordelijk voor sales, marketing en business development. "StoreGrid heeft een aantal unieke functies die het mogelijk maken een live backup te maken. Dit betekent dat er ook overdag een backup op de achtergrond draait waardoor je backup window 's nachts veel kleiner wordt. Anderzijds is de licentiestructuur vrij simpel en daardoor voor resellers die het MKB bedienen veel aantrekkelijker. Ze kunnen nu zelf die service aanbieden en hebben ons daar niet perse bij nodig. Vandaar de keuze voor StoreGrid ISP.". Het bedrijf blijft overigens AhsayOBS wel doorverkopen, in een aantal gevallen is deze software goed om een dienst aan te bieden waarbij maandelijkse facturatie mogelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reseller die een onderhoudscontract afsluit bij een klant en daar eenvoudig een backupdienst bij kan aanbieden.

Yalado International BV levert in principe alleen via het dealerkanaal, slechts corporate accounts kunnen rechtstreeks bij het bedrijf terecht. Na de zomer start de campagne ter promotie van StoreGrid. "Dit jaar staan we voor het eerst op de Dealer Info Show te Utrecht, een vakbeurs voor het dealerkanaal," aldus Mario Lap, algemeen directeur bij Yalado International BV. "Hier kunnen we de reacties uit de markt peilen en bovendien nieuwe relaties opbouwen. Naast StoreGrid zullen we nog een aantal andere oplossingen laten zien van ons zusterbedrijf Calyx Internet BV. Deze levert naast hosting ook razendsnelle internetverbindingen. Een goede synergie dus." Het bedrijfs verwacht op 11 en 12 september veel van de show in Utrecht en heeft een interessante introductieaanbieding in die periode voor nieuwe klanten.




Yalado International BV