Ingezonden persbericht


LG Electronics' Corporate Design Centre bekroond tot 'Design Team of the Year 2006'

Prestigieuze red dot design award te danken aan 'trendsettende positie'

Almere, 9 augustus 2006 - De prestigieuze red dot 'Radius' Trophy voor design is in handen gekomen van LG Electronics' corporate design centre. LG's design team mag zich 'Design Team of the Year 2006' noemen. De red dot 'Design Team of the Year' award wordt jaarlijks uitgereikt aan teams die door innovatie nieuwe standaarden in de design industrie zetten.

Professor Dr. Peter Zec, initiatiefnemer van de red dot design award en president van de internationale koepelorganisatie van design awards, sprak lovende woorden over LG: "Het Koreaanse concern is getransformeerd van trendvolger naar trendsetter. Met producten zoals de platte muurprojector, schept LG trends en neemt LG's technologie en design een eigentijdse positie in. Te meer omdat LG's activiteiten en producten gericht zijn op de behoefte van de consument in het digitale tijdperk waarin we leven."

LG is de eerste consumentenelektronica producent met een volledige productlijn die de 'Design Team of the Year' award in de wacht sleept. Eerder dit jaar brak LG in haar sector records door prijzen in de wacht te slepen binnen twintig categorieën van de red dot design award. Hetzelfde gebeurde bij elf categorieën van de iF Design Awards. Winnende producten waren onder meer de Chocolate Phone (KG800), de AN110 muurprojector, de Dual-core breedbeeld notebook PC (T1), de 50 inch plasma TV en de 42 inch LCD TV.

"Binnen LG is design net zo belangrijk als technologie, zodat we producten kunnen creëren die het leven van onze klanten verrijken," zegt Dr. Hee-Gook Lee, CTO en hoofd van LG Electronics' Corporate Design Centre. "Onze ontwerpers bedenken de meest fantastische concepten, die onze ingenieurs weten te realiseren. Vandaar dat we onze afdeling R&D ook wel Research & Design noemen."

Stephan Dietrich van de Adidas design afdeling én red dot winnaar van vorig jaar reikte de award uit aan Jae Jin Shim, hoofd Display en Media Design binnen LG Electronics. De red dot 'Radius' Trophy viel voorgaande jaren in handen van onder andere Apple, Mercedes-Benz, Nokia en Audi.

Over LG Electronics

LG Electronics is een van de grootste producenten van elektronica en ICT-producten ter wereld met een wereldwijde omzet van ruim 28 miljard euro. 76 dochterondernemingen in 39 landen bieden werk aan meer dan 66.000 mensen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media.