Politie Midden- en West Brabant

Extra persbericht politie district Breda (9 aug)

BREDA, 9 augustus 2006

Motorrijder verongelukt in Zundert

ZUNDERT - Woensdagavond 9 augustus rond 19.50 uur is op de Raambergweg in Zundert een 47-jarige motorrijder uit Hoeven om het leven gekomen bij een aanrijding met een tractor.

Uit het eerste onderzoek dat de politie ter plaatse heeft ingesteld kan worden opgemaakt dat het slachtoffer samen met een andere motorrijder op onverharde wegen aan het rijden was. Over een van die wegen, de Aardgangstraat, naderden de twee achter elkaar rijdend de kruising met de (verharde)Raambergweg waar op dat moment een 45-jarige man uit Zundert met een tractor met mestaanhanger naderde. De eerste motorrijder kon de kruising recht oversteken, maar het slachtoffer kwam in aanrijding met de tractor en raakte daarbij zeer ernstig gewond.
Gewaarschuwde hulpverleners hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten. De man overleed kort na de aanrijding.

Voor het vaststellen van de preciese toedracht heeft de politie van de betrokkenen een verklaring opgenomen en hebben ongevalsanalisten van de politie ter plaatse een (sporen)onderzoek ingesteld. Aan de tractorbestuurder en de andere motorrijder is slachtofferhulp aangeboden.

Duitse automobilisten moeten rijbewijs inleveren
BREDA - Twee inwoners van het Duitse Dietzenbach zijn woensdagavond 9 augustus rond 19.30 uur op de A16 onder Zevenbergschenhoek door een motorrijder van het Verkeershandhavingsteam betrapt op erg hard rijden. De twee, 19 en 42 jaar, reden daar achter elkaar en haalden een snelheid van 156 km per uur, terwijl ter plaatse maar 100 km per uur gereden mag worden. Behalve dat tegen hen proces verbaal wordt opgemaakt voor de gepleegde snelheidsovertreding moesten de twee ook meteen hun rijbewijs inleveren omdat ze meer dan 50 km harder reden dan toegestaan. De Officier van Justitie beslist of en wanneer ze hun rijbewijs terugkrijgen. Voor de 19-jarige wordt het waarschijnlijk een dure les. Hij had pas 6 maanden zijn rijbewijs.

Auteur: Jan Clarijs