Gemeente Spijkenisse


Hartelbrug drie weekeinden afgesloten : College Spijkenisse vreest verkeerschaos

10 augustus 2006

Werken aan de weg
Voor werkzaamheden aan de Hartelcorridor sluit de provincie Zuid-Holland de Hartelbrug bij Spijkenisse drie weekeinden af voor alle verkeer. De werkzaamheden, die eerst in de rustige vakantieperiode zouden plaatsvinden, zijn uitgesteld tot september en oktober.

Het college van burgemeester en wethouders van Spijkenisse is verontwaardigd over dit uitstel. Tijdens de werkzaamheden is Spijkenisse namelijk alleen bereikbaar via de Spijkenisserbrug en het college vreest dan ook een verkeerschaos in en rond de stad.

Kort geleden is de gemeente door de provincie Zuid-Holland op de hoogte gebracht van het uitstel. De provincie had in juni nog aan zowel het college als aan de raadscommissie ROB toegezegd dat de werkzaamheden in de rustige vakantieperiode plaats zouden vinden. Door te kiezen voor de vakantieperiode zou de verkeersoverlast als gevolg van de werkzaamheden en afsluiting van de Hartelbrug tot een minimum kunnen worden beperkt.

Het college van burgemeester en wethouders van Spijkenisse heeft per brief haar ongenoegen over het uitstel van de werkzaamheden kenbaar gemaakt in de richting van de provincie.

De provincie Zuid-Holland wil de Hartelbrug tijdens de volgende weekeinden afsluiten voor alle verkeer:

* van zaterdag 23 september (18.00 uur) tot maandag 25 september (05.00 uur)

* van vrijdag 6 oktober (20.00 uur) tot maandag 9 oktober (05.00 uur)

* van vrijdag 13 oktober (20.00 uur) tot maandag 16 oktober (05.00 uur).