Ingezonden persbericht


LaCie verhoogt capaciteit van design harde schijven tot 500 GB


· Mooi vormgegeven en stijlvol metalen ontwerp van FA Porsche
· Grote capaciteit van 160 tot 500 GB

· Geen installatie nodig, gewoon 'plug-and-play'
· Geleverd met eenkliks-back-upsoftware voor pc/Mac.

Amsterdam, 10 augustus 2006 - LaCie introduceert nieuwe door FA Porsche ontworpen harde schijven. De nieuwe schijven bieden een capaciteit van 500 GB in een compacte, fraai vormgegeven behuizing die exclusief voor LaCie is ontworpen door het vermaarde bureau Porsche Design GmbH. De LaCie-schijven zijn niet alleen wat betreft ontwerp van wereldklasse, ze leveren ook topprestaties. Ze breiden de opslagcapaciteit van een desktopcomputer zeer eenvoudig uit. De nieuwe USB-drives zijn momenteel al beschikbaar en FireWire-drives komen in oktober op de markt.

LaCie Area Manager Benelux Ward Bauwens: "De bekroonde, door FA Porsche ontworpen harde schijven van LaCie zijn stil, makkelijk draag- en stapelbaar, en beschikken nu over één van de grootste capaciteiten die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Dit alles tegen een lage prijs per gigabyte. Deze schijven vormen de snelste, gemakkelijkste manier om opslagcapaciteit aan uw computer toe te voegen en bieden extra ruimte voor tal van video-, audio- en muziekbestanden. Bovendien maakt onze eenkliks-back-upsoftware de bescherming van gegevens eenvoudiger."

De door FA Porsche ontworpen harde schijven van LaCie worden geleverd met een USB- of FireWire-interface voor gebruik met Windows, Mac OS of Linux. De meegeleverde kabels maken onmiddellijke inzet zeer eenvoudig. De schijven zijn duurzaam en licht zodat ze gemakkelijk van de ene naar de andere computer zijn te vervoeren. Boven zijn de drives stapelbaar dankzij de stevige rubberen voetjes.

Functies


· Ruime opslagcapaciteit van 160 tot 500 GB.
· Licht, fraai ontwerp van FA Porsche.
· Geen installatie nodig, gewoon 'plug-and-play'.
· Eenkliks-backupsoftware voor pc/Mac.
· USB- of FireWire-interface.

Prijs en verkrijgbaarheid

De door FA Porsche ontworpen harde schijven van LaCie met USB zijn vanaf eind augustus 2006 verkrijgbaar voor 229 euro (inclusief btw) via de website van LaCie en winkels, zoals de MediaMarkt en Paradigit en andere winkels die LaCie producten verkopen. De FireWire-schijven zijn vanaf oktober verkrijgbaar. De schijven worden geleverd met alle kabels die nodig zijn voor onmiddellijke inzet, evenals de LaCie-back-upsoftware voor pc/Mac. Meer informatie is te vinden op www.lacie.nl.

Over Porsche Design GmbH

Het bureau staat bekend om zijn in het oog springende ontwerpen van uiteenlopende voorwerpen als motorfietsen, camera's, lampen, zonnebrillen, meubilair, straatverlichting en trambanen. Porsche Design hanteert een stijl die is gebaseerd op puurheid, eenvoud en elegantie, waarbij een subtiel evenwicht wordt gevonden tussen vorm en functie.


1 GB (gigabyte) = 1 miljard (1.000.000.000) bytes. De feitelijke capaciteit varieert afhankelijk van de gebruiksomgeving (gewoonlijk 5 à 10% minder).

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie zijn onder andere verkrijgbaar bij Paradigit en de MediaMarkt en andere winkels die LaCie producten verkopen en onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Ora-Ïto en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).