Politie Limburg-Zuid

Persbericht

Maastricht 10 augustus 2006

telefoonstoring in Zuid Limburg

Door een storing in het telefonienetwerk in een groot deel van Zuid Limburg was er donderdagmorgen en een deel van de middag nagenoeg geen of slechts zeer beperkt telefoonverkeer mogelijk. Dat gold met name voor de mobiele telefonie. De storing ontstond omstreeks 08.30 uur door werkzaamheden in Maastricht waarbij een telefoonkabel werd beschadigd. Door deze storing is/was het voor groot aantal abonnees in het centrum van Maastricht echter ook niet mogelijk via de vaste lijn te telefoneren. KPN startte meteen met het verhelpen van de storing.

Het landelijke alarmnummer: 112 bleef, met uitzondering van een deel van het centrum van Maastricht, via de vaste telefoonlijn wel in bedrijf, waardoor de hulpdiensten steeds bereikbaar bleven.

Door de hulpdiensten werd een coördinatiecentrum ingericht in het politiebureau in Maastricht en aan de inwoners van Maastricht geldt het volgende advies. "Hebt u dringend hulp nodig en wilt u 112 bellen probeer dit dan eerst via uw vaste toestel of uw mobiele telefoon, lukt dit niet ga dan naar uw buren en probeer via hen te bellen. Mocht ook dit niet lukken ga dan naar een van de aanlooppunten in de stad waar hulpverleners aanwezig zijn om u van dienst te kunnen zijn. Deze aanlooppunten zijn ingericht op:
Het Vrijthof, de Markt, het Onze Lieven Vrouweplein, Plein 1992, het Old Hickoryplein, de parkeerplaats Maagdendries, het Kardinaal van Rossumplein en het politiebureau aan de Parallelweg".

Hoe lang deze storing zal duren is niet bekend. Via de media en teletekstpagina 112 van L1, zal gecommuniceerd worden wanneer de storing ook voor de Maastrichtse binnenstad is verholpen.

Namens de samenwerkende hulpdiensten in Zuid Limburg

Leon Eummelen.
Communicatieadviseur Regionale Brandweer
043-3507777

---- --