Folkwoods; Grootste openlucht folkfestival van Nederland

Beursgebouw eindhoven

Grootste openlucht folkfestival van Nederland voor zevende keer georganiseerd.

Folkwoods brengt weer keur aan artiesten naar landgoed Gulbergen.

Het is inmiddels een traditie geworden: het tweede weekend van augustus staat het Nuenense landgoed Gulbergen drie dagen lang in het teken van de folkmuziek. Van 11 tot en met 13 augustus betreden de beste folkartiesten uit binnen- en buitenland één van de drie podia. Folkwoods wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste openlucht festival van Nederland.

Muziek
Ook dit jaar heeft de organisatie weer veel grote namen uit de internationale folkscene naar Nuenen weten te krijgen. Daarbij wordt geen enkele windstreek overgeslagen. Uit Spanje komt Mercedes Peon die de afgelopen jaren menig prijs in de folkscene op haar naam wist te zetten. De Ierse Geraldine MacGowan is al een tijd langer bezig en zal met haar band de folkscene van Ierland vertegenwoordigen. Uit België komen de groepen Embrun, Floes (met o.m Philip Masure en Soetkin Collier), Kandoris en Follia!, acts die weten hoe je een folkfeestje moet bouwen. Uit Duitsland komen The Pokes een swingende Ierse set brengen
Tevens zullen uit Nederland diverse bekende artiesten naar Folkwoods komen. Het Groningse Ygdrassil, één van de grote namen uit de Nederlandse folkwereld bijvoorbeeld. Bijzondere aandacht gaat ook uit naar het reünie optreden van Deirdre. Die groep had in de tweede helft van de jaren zeventig veel succes in de regio en kwam onlangs weer bij elkaar voor een repetitie. En die bleek naar meer te smaken.

Kinderen welkom!
Folkwoods besteedt naast de muzikale invulling ook veel aandacht naar de faciliteiten. Zo zijn er op de camping een mini supermarkt, warme en koude douches en elektriciteitsaansluitingen te krijgen. Ook is er een speciale kindercamping, waar kinderen met behulp van professionele begeleiding kunnen spelen, dansen en overnachten. Kinderen onder de 15 hebben bovendien, mits onder begeleiding van een volwassene,gratis toegang.

Daarmee is Folkwoods de afgelopen jaren uitgegroeid tot een festival met een ontspannen sfeer en waar jong en oud zich prima vermaakt. Ondanks dat het festival inmiddels jaarlijks ongeveer drieduizend bezoekers trekt, heeft de organisatie het kleinschalige karakter van het festival weten te behouden. Een karakter dat steeds meer mensen nieuwsgierig maakt.

Kaarten voor Folkwoods kosten 28 euro voor de vrijdag en 35 euro voor de zaterdag of de zondag. Kaarten voor het hele weekend kosten 75 euro. Voor meer info: www.folkwoods.nl.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met José Verspaget (06-53371682).