Nuon

Gezamenlijk persbericht Stichting Doe Een Wens Nederland & Nuon

Onder spanning trainen voor de beklimming van de Mont Blanc

Nuon-medewerkers beklimmen hoogspanningsmast voor Stichting Doe Een Wens Nederland

Amsterdam, 7 augustus 2006 - Op 9 augustus beklimmen vijf medewerkers van energieonderneming Nuon een hoogspanningsmast in Nijmegen als training voor hun expeditie naar de top van de Mont Blanc. Met de beklimming van de Mont Blanc zamelen ze geld in voor Stichting Doe Een Wens Nederland, om de wens van de elfjarige ernstig zieke Jesse te vervullen. Op vrijdag 11 augustus reizen twaalf Nuon-medewerkers af om de 4.808 meter hoge berg te bedwingen.

Het beklimmen van een hoogspanningsmast vergt enorme inspanning en doorzettingsvermogen en is daarom een goede training voor de klimmers. De medewerkers zijn al maanden in training om de persoonlijke uitdaging te laten slagen, maar ook om het hart te verblijden van Jesse. Want met het behalen van de top van de Mont Blanc zamelen Nuon-medewerkers geld in om de liefste wens van Jesse in vervulling te laten gaan. Jesse is elf jaar en heeft een levensbedreigende ziekte. Welke wens vervuld wordt, is voor hem nog geheim. Dit initiatief is een samenwerking met de Stichting Doe Een Wens Nederland. Deze stichting vervult de liefste wens van ernstig zieke kinderen.

Collega s en werkgever Nuon hebben 9.000 euro toegezegd als de klimmers de top halen. Zij werven op dit moment nog actief om de overige ¬ 5.000 - nodig voor het vervullen van de wens van Jesse - in te zamelen. Eventuele donaties kunnen worden gestort op girorekening 9316748 t.a.v. Federatie Personeelsvereniging Nuon te Amsterdam o.v.v. sponsoring Mont Blanc.

In Nijmegen aan de Oosterhoutsedijk gaan de twaalf Nuon-medewerkers op 9 augustus a.s. rond 12 uur een 30 meter hoge hoogspanningsmast beklimmen. Een veiligheidsmedewerker van Nuon is aanwezig om de veiligheid van de klimmers te waarborgen, de klimmers zijn speciaal uitgerust voor deze beklimming. Wilt u bij deze beklimming aanwezig zijn, dan verzoeken kunt zich bij onderstaande contactpersoon aan te melden.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland.De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE s. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Fryslân en de gemeente Amsterdam.

Doe Een Wens Stichting Nederland
Doe Een Wens Stichting Nederland vervult de allerliefste wens van kinderen (3 t/m 18 jaar) met een levensbedreigende ziekte. Wensen die de ziekte voor even doen vergeten. Die het kind én hun gezin centraal stellen. Die laten beleven wat leven is. En die het kind een onvergetelijke tijd bezorgen. Doe Een Wens heeft in de afgelopen 15 jaar al meer dan 2000 wensen vervuld. Veel mensen zijn geráákt door het bijzondere werk van Doe Een Wens. Dat blijkt uit de vele acties die scholen, verenigingen en bedrijven zoals Nuon spontaan organiseren.

Noot voor de redactie (

Nuon