Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 9 augustus 2006

Kaasdragers naar Peking voor onthaal van autorally

Vrijdag 11 augustus zijn twee Alkmaarse kaasdragers in de Chinese hoofdstad Peking aanwezig bij de finish van de autorally "Amsterdam-Beijng". De rally-deelnemers worden na vier weken verwacht bij het eindpunt van de monstertocht van Nederland naar China.

De "Classic Car Endurance Rally Amsterdam-Beijing 2006" is een rally voor klassieke auto's (ouder dan 25 jaar), waarbij een kleine 100 rallyteams in vier weken 17.500 kilometer afleggen door veertien landen. De rally, die de historische Zijderoute tussen Europa en China volgt, startte op 14 juli in Amsterdam en eindigt naar verwachting op 11 augustus.

Aan de rally doen twee Alkmaarse teams mee, het team Dullemans/Noorman en het team met de gebroeders Theo en Peter Middelbeek. Het team Dullemans/Noorman (DAF 66 SL, bouwjaar 1973, startnummer 77) raakte tijdens de etappe naar Ashgabat (Turkmenistan) met de auto van de weg. De auto sloeg daarbij over de kop, gelukkig zonder persoonlijk letsel voor de berijders. De auto bleek echter onherstelbaar beschadigd, zodat het team noodgedwongen de strijd moest staken.

Het team Middelbeek rijdt in een Oldsmobile Toronado (bouwjaar 1965, startnummer 31), geheel in het geel uitgemonsterd als "Cheesecar". Nadat de teams op zaterdag 8 juli uitgeleide zijn gedaan door burgemeester Van Rossen van Alkmaar en het kaasdragersgilde tijdens een bijzondere kaasmarkt in Chinese sfeer op het Waagplein, worden ze in Peking ingehaald door twee kaasdragers.

China wordt door Toerisme Noord-Holland (TNH) als een belangrijke toeristische groeimarkt gezien. Om deze kansrijke markt aan te boren werkt TNH samen met bedrijfsleven, culturele instellingen en o.m. de gemeente Alkmaar samen in het project 'Amsterdam Plus'. Alkmaar heeft als gemeente een grote toeristische aantrekkingskracht met de kaasmarkt en diverse andere cultuurhistorische bezienswaardigheden ook in de wijdere omgeving. De cijfers laten een stijging zien van het aantal Chinese toeristen aan Noord-Holland. Het afgelopen jaar maakten al meer dan 30 miljoen Chinezen een reis naar het buitenland. Dit is reeds het dubbele van het aantal Japanners dat de wereld rondreist.

Voor nadere informatie Kees Kraakman, tel. 072 - 5489009


-----------------------

---- --