Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 9 augustus 2006

Voorzitter Elbers opent Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 11 augustus opent de heer J.M.M. Elbers met het luiden van de bel om 10.00 uur, de kaasmarkt. Hij doet dat op uitnodiging van burgemeester Van Rossen. De heer Elbers is de Voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool INHOLLAND.

De heer en mevrouw Elbers worden, voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangen in het stadhuis door burgemeester Van Rossen. Na het luiden van de bel van de kaasmarkt, om 10.00 uur precies, krijgen de gasten een rondleiding over de markt. Daarna gaat het gezelschap naar de kaasdragerskamer waar de kaasvader uitleg geeft over de tradities van het Alkmaarse kaasdragergilde. Ook wordt een stadswandeling gemaakt en een bezoek gebracht aan het Stedelijk Museum Alkmaar.

Hogeschool INHOLLAND
De heer Jos Elbers is Voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool INHOLLAND met vestigingen in Alkmaar, Amsterdam/Diemen, Delft, Den Haag, Haarlem en Rotterdam. INHOLLAND heeft circa 38.000 studenten en 2.500 medewerkers. Het gemeentebestuur van Alkmaar heeft regelmatig overleg met het College van Bestuur van INHOLLAND over de ontwikkelingen van het beroepsonderwijs in de regio Noordwest Holland. Ook andere onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven worden daarbij betrokken.

Voor nadere informatie: Petra van Vliet, tel. 072 - 548 8983


-----------------------

---- --