Gemeente Zwolle

Zomerevenementen hebben gevolgen voor verkeer en warenmarkt


Datum uitgave: 09-08-2006
De Zwolse binnenstad is in augustus het decor van vele activiteiten. De Zomerkermis, het Peperbus Profspektakel en het Straatfestival brengen tienduizenden mensen naar het stadshart. De festiviteiten hebben gevolgen voor het verkeer en de warenmarkten. De Zwolse Zomerkermis, een mix van moderne, spectaculaire en nostalgische attracties, vindt van vrijdag 11 tot en met zondag 20 augustus 2006 plaats. De attracties staan van het Rode Torenplein tot het Grote Kerkplein.

Op 11 augustus wordt ook het Straatfestival georganiseerd. Op maar liefst achttien podia zullen veel bekende en minder bekende artiesten te zien zijn. De muziekstijlen als Dance, Jazz, Pop en Hollands zijn verdeeld over de verschillende pleinen. Meer informatie is te vinden op www.straatfestivalinzwolle.nl. Het Peperbus Profspektakel, een professionele wielerkoers door de Zwolse binnenstad over 100 km, wordt op woensdag 9 augustus 2006 gehouden. Start en finish bevinden zich op het Gasthuisplein. De route gaat verder via Oude Vismarkt, Korte Ademhalingsteeg, Sassenstraat, Wilhelminasingel en Ter Pelkwijkpark. Alle informatie is te vinden op de website www.peperbusprofspektakel.nl.

Stadsbussen
In de periode van 7 tot en met 21 augustus rijden buslijnen 2, 3 en 10 niet via de Rodetorenplein maar worden omgeleid via Eekwal, Kamperpoortenbrug, Pannekoekendijk. Op woensdag 9 augustus rijden de stadslijnen 4 en 10 vanaf 18.00 uur niet over de Wilhelminasingel maar via de Eekwal in verband met het wieler Profspektakel. Op vrijdag 11 augustus rijden de stadslijnen 2, 3, 4 en 10 na 16.00 uur via Burgemeester van Roijensingel, Emmawijk, Harm Smeengekade, Pannekoekendijk en Schuttevaerkade. Op deze dag komen de haltes aan de Sassenpoort, Kerkbrugje en Eekwal te vervallen. Een tijdelijke halte bevindt zich aan de Burgemeester van Roijensingel. De omleiding duurt tot en met einde van de dienst.

Fietsen
Voor fietsers blijft de binnenstad goed bereikbaar tijdens de festiviteiten. In de drie gratis fietsenstallingen kunnen fietsers overdag hun rijwiel gemakkelijk en veilig kwijt. Alleen tijdens het Straatfestival (vrijdag 11 augustus) is de binnenstad vanaf 18.00 uur afgesloten voor fietsen. Bij de bruggen naar het centrum zijn fietsenstallingen geplaatst.

Autoverkeer (afsluiting)
Van maandag 7 tot en met maandag 21 augustus zijn de volgende straten niet bereikbaar voor het autoverkeer: Rodetorenplein, Melkmarkt, Grote Markt, Luttekestraat, Grote Kerkplein. Het verkeer wordt waar nodig omgeleid. Op vrijdagavond 11 augustus is de gehele binnenstad vanaf 16.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Mensen die in de binnenstad wonen en tijdens de afsluiting de auto nodig hebben, worden verzocht vroegtijdig de auto buiten de stadsgracht te zetten.

Peperbus Profspektakel
Vanaf 13.00 uur wordt gestart met het plaatsen van dranghekken op het parcours van het Peperbus Profspektakel. Het gebied tussen Gasthuisplein (start en finish), Oude Vismarkt, Korte Ademhalingssteeg, Sassenstraat, Wilhelminasingel en Ter Pelkwijkstraat is van 18.00 tot 23.00 uur niet bereikbaar voor het verkeer. Ook de directe omgeving van het wielerparcours is niet bereikbaar voor het autoverkeer.

Rijrichting
Tijdens de kermis zal de rijrichting in de Bloemendalstraat omgedraaid worden. Verkeer vanaf de Sassenpoort kan op de normale wijze de Sassenstraat inrijden en tot 12.00 uur via de Korte Ademhalingssteeg en de Grote Markt naar de Melkmarkt. Na 12.00 uur kan het autoverkeer slechts inrijden tot aan de Korte Ademhalingssteeg. Via de Bloemendalstraat en de Koestraat kan het verkeer weer terug naar de Sassenpoort. Het laatste gedeelte van de Goudsteeg, tussen de Lombardstraat en de Sassenstraat, zal worden afgesloten. Dit betekent dat het inrijdend verkeer via de Lombardstraat en de Praubstraat weer terugrijdt richting de Koestraat.

Warenmarkten
De warenmarkten op vrijdag 11 en 18 augustus worden verplaatst naar de Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Nieuwe Markt, Sassenstraat en Bethlehems Kerkplein. De warenmarkten op zaterdag 12 en 19 augustus worden verplaatst naar de Oude Vismarkt, Gasthuisplein en Ter Pelkwijkstraat. De genoemde straten zijn tijdens de warenmarkten niet bereikbaar voor het doorgaande verkeer.

Wegsleepregeling
Tijdens de evenementen is een wegsleepregeling voor foutief geparkeerde auto's in de binnenstad van kracht.

Bron: afdeling communicatie

Datum van 09-08-2006 tot 22-08-2006