Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Good Company en Human Capital Group (Hucag) slaan handen ineen rondom het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt belangrijker omdat naast de factor winst steeds meer bedrijven ook de factoren mens en milieu in hun ondernemingsbeslissingen en in de beoordeling van de ondernemingsresultaten meenemen. Van een vaag 'goed gevoel'-begrip is maatschappelijk verantwoord ondernemen ontwikkeld tot een beproefd bedrijfsconcept. Aansprekende bedrijven als Fortis, H&M, ABN AMRO en Douwe Egberts passen inmiddels dit bedrijfsconcept toe. Ook consumenten spelen in deze discussie een rol. Zij eisen van producenten in toenemende mate dat deze verantwoording aflegt over de omstandigheden waaronder goederen en diensten zijn geproduceerd.

Good Company en Human Capital Group erkennen het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom organiseren Good Company en Human Capital Group een inspirerend event waar stil gestaan wordt bij de noodzaak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat zijn de lessen die getrokken kunnen worden uit aansprekende voorbeelden en hoe kunnen bedrijven die zich hiertoe aangesproken voelen de eerste stappen gaan zetten.

Wij zijn van mening dat van maatschappelijk verantwoord ondernemen gesproken kan worden als ondernemingen zich bewust richten op waardecreatie in drie dimensies: Profit, People en Planet. Hierdoor leveren organisaties een bijdrage aan de maatschappelijke welvaart op langere termijn.

Deze drie elementen zijn geïntegreerd in het event "Maatschappelijk verantwoord ondernemen", die plaats vindt op 12 september om 15.00 uur te Capelle aan den IJssel. Een event speciaal bedoeld voor het (hoger) management, directies, DGA's en professionals op de gebieden HRM, strategie en kwaliteit.

Tijdens deze bijeenkomst worden deelnemers geïnformeerd over dit bedrijfsconcept en wordt er gesproken over de relevantie hiervan voor elke organisatie. Voor meer informatie kunt u kijken op www.hrservicecenter.nl/agenda.

Over Human Capital Group HR Strategies, Solutions & Implementations

Human Capital Group is hét adviesbureau op het gebied van mens en organisatie. Zij onderscheidt zich door als enige in Nederland diensten aan te bieden over de gehele HRM-cyclus. De HR-professionals, (organisatie)psychologen en veranderingsdeskundigen voorzien ook in de groeiende behoefte aan brede ondersteuning voor de onwikkeling en optimalisatie van medewerkers. Human Capital Group streeft altijd naar lange termijn relaties met klanten en partners. Hierin worden samen steeds weer vernieuwende vormen van dienstverlening gevonden. De oplossingen zijn verrassend en innovatief, maar altijd passend. Meer informatie: www.hucag.nl of www.hrservicecenter.nl

Over Good Company

Als specialist in maatschappelijk verantwoord ondernemen adviseert Good Company multinationals, middelgrote en kleinere bedrijven. Good Company is sparring partner op strategisch niveau. Adviseren en begeleiden daarnaast de uitvoering, tot en met communicatie en verslaglegging. Met een eigen visie en op een persoonlijke en heldere manier. De spelregels van maatschappelijk verantwoord ondernemen veranderen met de tijd. Good Company volgt de (inter)nationale ontwikkelingen nauwlettend. Zijn actief in de netwerken en kenniscentra. Initiëren onderzoek en publicaties.



Ingezonden persbericht