Politie Gelderland-Zuid

Diefstal met bedreiging

Kekerdom, 11-08-2006 o Een 20-jarige bewoner van een woning aan de Weverstraat in Kekerdom wilde donderdagavond zijn hond uitlaten in de achtertuin. Toen hij in de achtertuin stond te wachten verschenen plotseling twee mannen. Eén van hen had een knuppel bij zich. De mannen dwongen de bewoner naar binnen te gaan. Hierbij spraken zij in het Engels.

De bewoner werd gedwongen om in de woonkamer te gaan zitten. Hierbij werd hij door de man met de knuppel bewaakt. Ondertussen doorzocht de andere man de woning. Daarbij werd een klein geldbedrag weggenomen. Toen de daders blijkbaar niets van hun gading hadden gevonden verdwenen ze weer via de achtertuin.
Direct daarna werd de politie gewaarschuwd. Een onderzoek in de directe omgeving naar deze mannen leverde echter niets op.

Verdachte man
Korte tijd later kwam een melding binnen van een verdachte situatie in Heilig Landstichting. Daar hield de bestuurder van een Mercedes met Duits kenteken zich verdacht op bij woningen. De betreffende auto was al eerder op de dag gesignaleerd. De bestuurder van deze auto werd door de politie aangetroffen. Hij is aangehouden op verdenking van inbraak en overgebracht naar het politiebureau. Het betrof een 25-jarige inwoner van Erfurt (D). Nadat deze man op het politiebureau was verhoord bleken er onvoldoende aanwijzingen te zijn om hem langer vast te houden. Hem is daarna de weg gewezen naar de Duitse grens. (03)