Persberichten 11/08 ochtend

Regio, 11-08-2006

Leiden Aanhouding na inbraak in woning De politie heeft een 29 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het inbreken in een woning aan de Rijnstraat. De bewoner belde de politie nadat hij wakker was geworden van het alarm. Hij ging naar beneden en zag de deur van zijn woning open staan. Hij belde de politie en ging na of hij iets miste. Vermoedelijk is de inbreker na het alarm op de vlucht geslagen. De agenten die op de melding af waren gekomen troffen in de Rijnstraat de Leidenaar aan en fouilleerden hem. In zijn zakken werd mogelijk inbrekerswerktuig gevonden. De plaats, het tijdstip en het werktuig waren voor de agenten aanleiding hem aan te houden. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Leiden Twee aanhoudingen na uitoefenen van geweld De politie van Leiden heeft op vrijdag 11 augustus, rond 04.30 uur, twee mannen, een 25 en 21 jarige man uit Leiden aangehouden nadat zij twee andere mannen hadden mishandeld. De twee mannen, een 20 en 21 jarige, beiden uit Leiden, waren in een uitgaansgelegenheid geweest en stonden buiten te praten met een aantal meisjes. De twee mannen werden door de twee verdachten uitgedaagd. De 21 jarige man werd bij zijn keel gegrepen waarna de 20 jarige er tussen ging staan. Hij kreeg vervolgens een klap tegen zijn gezicht aan en een kopstoot. Agenten die in de buurt waren konden de twee verdachten direct aanhouden. De twee verdachten zullen vandaag gehoord worden.

Boskoop Politie onderzoekt brand in bus De politie van Boskoop is een onderzoek gestart naar een brand die is ontstaan in een bus. De brand ontstond op woensdag 9 augustus rond 18.10 uur. De bus die achter een woning aan de Zuidkade stond werd door jongeren als hangplek gebruikt. De politie is een onderzoek gestart en sluit brandstichting niet uit. De politie vraagt dan ook personen die informatie hebben over het ontstaan van de brand contact op te nemen met de politie van Boskoop via 0900-8844.

Gouda Getuige van winkeldiefstal gezocht De politie kreeg op donderdag 10 augustus, rond 16.25 uur, de melding dat er een winkeldiefstal had plaatsgevonden in een winkel aan de Kleiweg. Omdat het signalement helder was deed de politie een zoektocht in de omgeving. De verdachte man, een 28 jarige Gouwenaar, werd aangetroffen en aangehouden. Bij de winkel bleek echter dat een vrouw getuige was geweest van de diefstal en dit aan het winkelpersoneel had gemeld. Zij is vervolgens echter weggegaan. De politie zou graag in contact komen met deze getuige om het onderzoek af te kunnen sluiten. Zij wordt gevraagd te bellen naar 0900-8844 of zich te melden op het bureau van Gouda centrum.

Woubrugge Fietser gewond De politie kreeg donderdag 10 augustus, rond 16.45 uur, de melding dat er een verkeersongeluk had plaatsgevonden op de rotonde van de Kerkweg met de Bateweg. Een 79 jarige fietser uit Ter Aar was op zijn fiets tegen de zijkant van een auto aangereden. Beiden kwamen uit de richting van de Kruisweg. De automobilist, een 21 jarige man uit Woubrugge wilde rechtsaf slaan om de Bateweg in te rijden en de fietser wilde rechtdoor rijden. De fietser kwam ten val en is per ambulance overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

--- einde bericht ---