Politieberichten Heuvelrug, 10.10 uur

Utrecht, 11-08-2006

Twee balletjespistolen aangetroffen

VEENENDAAL Een 22-jarige Veenendaler is donderdagochtend aangehouden nadat hij met een balletjespistool op een auto had geschoten.

De eigenaar van de auto, eveneens een inwoner van Veenendaal, stond omstreeks 08.30 uur met iemand te praten op het Jan Roeckplantsoen, toen hij hoorde dat er iets tegen zijn auto werd gegooid of geschoten. Vervolgens zag hij de 22-jarige man op een balkon staan met een pistool in de hand. De verdachte zou ook hebben gericht op de eigenaar van de auto, maar raakte deze niet.

Te zien aan de beschadigingen op de auto moest het vermoedelijk gaan om een balletjespistool. De inmiddels gewaarschuwde politie ging naar de woning. De verdachte verleende alle medewerking aan zijn aanhouding, maar kon zijn eigen balletjespistool zo gauw niet vinden. Wel dat van zijn broer. De broer kwam later het andere balletjespistool brengen. Beide wapens zijn in beslag genomen omdat ze verboden zijn. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt wegens vernieling en verboden wapenbezit.

Verkeerscontrole

RHENEN Op meerdere locaties in Rhenen heeft de politie donderdag omstreeks 15.00 uur het verkeer gecontroleerd. In totaal zijn zeven bekeuringen uitgeschreven. Agenten controleerden op de Utrechtsestraatweg, de Nieuwe Veenedaalseweg, de Veenendaalsestraatweg en de Remmerden. Vier personen kregen een bekeuring omdat ze geen gordel droegen. Eén bestuurder moet een boete betalen omdat de remverlichting van zijn aanhangwagen niet in orde was, een andere omdat hij ten onrechte mistverlichting voerde.

Mannen met luchtdrukgeweer aangehouden

DRIEBERGEN Twee 20-jarige Utrechters zijn donderdagmiddag aangehouden omdat zij met een illegaal jachtgeweer oefenden op een terrein aan de Jachtlaan. Een getuige belde omstreeks 16.40 uur de politie met de mededeling dat twee mannen over een hek waren geklommen en richting de ijsbaan liepen. Ze zouden in het bezit zijn van iets dat op een geweer leek.

Op de achterbank van de auto die de mannen voor het hek hadden achtergelaten, zagen de agenten een doos liggen met de afbeelding van een luchtdrukgeweer. Omdat de mannen in het bos waren verdwenen, werd de hulp van een hondengeleider ingeroepen. In het bos werden een boek met kogelgaatjes en een leeg blikje gevonden.

De verdachten werden even later aangetroffen in bezit van een honkbalknuppel. Ze bleken het geweer te hebben verstopt toen ze de politie ontwaarden. Het wapen is in beslag genomen. Na verhoor mochten de mannen weer vertrekken. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt voor het bezit en gebruik van het luchtdrukwapen.