Politieberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 11-08-2006

Autodief aangehouden

UTRECHT In de vroege ochtend van donderdag 10 augustus heeft de politie een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had enkele uren daarvoor een auto gestolen in de binnenstad.

Om 06.20 uur zagen agenten de 22-jarige verdachte op de Abstederdijk rijden. Hij viel op door zijn rijgedrag en de politie gaf hem een stopteken. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Verder verklaarde hij dat hij de auto rond middernacht had gestolen in de binnenstad, waarop de verdachte is aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Snelheidscontroles

UTRECHT Donderdagochtend 10 augustus hield de politie een snelheidscontrole op de Atoomweg.

Tussen 09.30 en 12.00 uur passeerden 1.890 voertuigen de controlepost. Daarbij reden 341 automobilisten te hard. Zij krijgen een bekeuring thuisgestuurd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 102 km/u, terwijl de maximum snelheid op die locatie 50 km/u is.

Drugsdealer en koper aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag hield de politie op de Van Sijpesteijnkade zowel een dealer als een koper van harddrugs aan.

Om 17.00 uur kreeg de politie de melding dat er in drugs gehandeld werd op de Van Sijpesteijnkade. Ter plaatse konden agenten zowel de dealer, een 37-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, en een koper, een 45-jarige man uit Utrecht, aanhouden. De man verzette zich bij zijn aanhouding en bedreigde een politieagent. De dealer bleek in het bezit van een kleine voorraad met vermoedelijk cocaïne, heroïne, hasj en weed. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.

Politieactie in Ondiep

UTRECHT Donderdagavond hield de politie een actie in de wijk Ondiep gericht op het bestrijden van jongerenoverlast en vernielingen in de buurt.

De politie reageerde hiermee op signalen die zij de afgelopen week uit de buurt had ontvangen. Tijdens de actie hield de politie twaalf jongeren aan voor het veroorzaken van overlast. Verder werden twee personen aangehouden voor belediging. Drie bromfietsen werden in beslag genomen voor technische onderzoek. Een 23-jarige Utrechter werd aangehouden omdat hij op een gestolen motorscooter reed. De motorscooter is in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak.

Openlijk geweld

UTRECHT Donderdagavond hield de politie drie jongeren aan voor openlijk geweld op de Lange Viestraat.

Om 20.10 uur werden surveillerende agenten aangesproken door een 21-jarige man uit Maastricht. Hij zou even daarvoor door drie jongeren geslagen en geschopt zijn. De verdachten waren er inmiddels vandoor gegaan. Omdat de vechtpartij ook was vastgelegd door de daar aanwezige cameras kon de politie om 21.45 uur alsnog drie 17-jarige jongens uit Rotterdam aanhouden. De aanhouding voor openlijk geweld vond plaats op het Vredenburg. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongeren aangehouden in slooppand

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag 11 augustus heeft de politie vier jongeren aangehouden die mogelijk vernielingen pleegden in een pand aan de Rijksstraatweg.

Om 01.00 uur kreeg de politie de melding van mogelijke vernielingen in een pand dat gesloopt wordt. Ter plaatse hielden agenten een viertal jongeren aan variërend van 16 tot 19 jaar en afkomstig uit De Meern en Haarzuilens. Alle vier kregen zij een bekeuring voor het betreden van een terrein waar art. 461 (verboden toegang) van toepassing is.