Politie Haaglanden

Persberichten 11 augustus

Haaglanden, 11-08-2006

Graffitispuitsters aangehouden
Den Haag - Twee 15-jarige meisjes uit Den Haag zijn donderdag 10 augustus rond 21.00 uur aangehouden, omdat zij graffiti hadden gespoten op een gebouw aan de Bagijnenstraat. Een getuige zag de meisjes graffiti spuiten en alarmeerde de politie. Beide verdachten bekenden dat zij met graffiti hadden gespoten. De kosten van reiniging worden op de dames verhaald en zij zijn beide doorverwezen naar Bureau Halt.

Controle bromfietsen
Den Haag - De politie controleerde donderdagavond 10 augustus vanaf 18.00 uur een aantal bromfietsers in de Jan Hendrikstraat. In totaal werden 8 overtredingen geconstateerd: 1 bestuurder reed zonder bromfietscertificaat, 1 van hen reed onverzekerd, 1 bromfiets was niet voorzien van hoorn of bel en 1 brommer had geen goed werkende remmen.

Project school blijkt oplichting
Den Haag - Op donderdag 10 augustus rond 15.45 uur kreeg Politie Haaglanden een melding over oplichting. Een echtpaar, wonende aan het Gradaland, had bezoek gehad van een meisje dat tussen de 13 en 16 jaar oud was. Het meisje vertelde dat ze een onderzoek deed voor school en daarvoor een aantal vragen wilde stellen. Later kwam er ook een jongen bij van ongeveer 16 jaar oud. Bij het vertrek van het tweetal bleek dat er een giropas, een geldbedrag en sieraden waren meegenomen. De politie waarschuwt voor scholieren die aan de deur komen voor een schoolproject. Mensen met informatie die eventueel slachtoffer zijn geworden, worden verzocht contact op te nemen met politie Bureau Overbosch, via 0900-8844.

Verdachten fietsendiefstal aangehouden
Den Haag - Op vrijdag 11 augustus rond 01.00 uur zagen surveillerende politieagenten in de Daguerrestraat dat een bestuurder van de bestelbus een geparkeerde fiets wegnam en in zijn bus zette. Toen de bestuurder (een 47-jarige Hagenaar) door de agenten werd aangesproken, verklaarde hij dat hij oude fietsen verzamelt en daarvan nieuwe fietsen maakt. De verdachte is aangehouden en de twee fietsen die in zijn bus stonden zijn in beslag genomen.
Eveneens kreeg de politie vrijdag 11 augustus rond 4.45 uur een melding dat twee jongens zich verdacht gedroegen bij de fietsenstalling van het Centraal Station. Toen de politie eropaf ging, hadden de jongens al een fiets te pakken en gingen er samen mee vandoor. Op de Anna van Buerenstraat lieten de verdachten de fiets achter, toen zij de politie zagen. De verdachten, een 22-jarige Hagenaar en een 23-jarige man uit Leidschendam, zijn aangehouden. De politie stelt nader onderzoek in naar de fietsendiefstal.

13-jarige fietser gewond bij aanrijding
Naaldwijk Donderdag 10 augustus rond 14.30 uur raakte een 13-jarige fietster uit Naaldwijk gewond bij een aanrijding op de Galgeweg. Het meisje wilde vanaf de secretaris Verhoeffweg naar de overzijde van de Galgeweg fietsen toen zij werd geschept door een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit s-Gravenzande. Het slachtoffer is met nekletsel en diverse kneuzingen vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoek de toedracht van het ongeval.

Bestuurder onder invloed negeert rode verkeerslicht Wassenaar Surveillerende agenten zagen vrijdag 11 augustus rond 05.30 uur een automobilist met hoge snelheid door het rode verkeerslicht rijden op de kruising N14 met de Bernhardlaan. De 34-jarige Zwollenaar werd op de Stoeplaan staande gehouden. De man was onder invloed van alcohol. De blaastest wees 635 ug/l. uit. Het rijbewijs is ingenomen. Uit onderzoek bleek dat de verdachte al twee maal eerder was veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs.

Verkeerscontrole
Leidschendam Donderdag 10 augustus tussen 19.00 en 22.00 uur vond op de Lavendel, zijde N14, een verkeerscontrole plaats. Niet alleen de bestuurders van personenwagens en taxis werden gecontroleerd op rij- en kentekenbewijs, maar ook de technische staat van de voertuigen werd kritisch bekeken. Er zijn acht processen-verbaal opgemaakt voor onder meer gladde band en defecte koppeling aanhanger, niet dragen van gordel (2), niet tonen kentekenbewijs (2), defect kentekenplaatverlichting en defecte dimlicht.

Joyriding
Leidschendam Een 17-jarige uit Leidschendam werd vrijdag 11 augustus rond 00.15 uur betrapt op joyriding. De jongeman had zonder toestemming de auto van zijn moeder meegenomen en reed met hoge snelheid over de Westboschlaan. De Leidschendammer moest met een bekeuring op zak lopend naar huis. De auto is meegenomen naar het politiebureau.

Man rijdt tegen paal
Delfgauw Donderdag 10 augustus omstreeks 17.30 uur is een 31-jarige man uit Tilburg met zijn auto tegen een paal op de Rijksstraatweg gereden. Een getuige van deze botsing vertelde dat de zwarte auto was doorgereden in de richting van Delft. Vervolgens zijn surveillanten de Rijksstraatweg afgereden en troffen enige tijd later de zwarte auto aan. De auto stond langs de kant van de weg aan het eind van een flink oliespoor. De man is aangehouden en hij heeft bekend.

Snelheidscontrole en gordelcontrole
Pijnacker Donderdag 10 augustus tussen 13.00 uur en 17.00 uur vond op de Westlaan een controle plaats op snelheid en het dragen van de autogordel. In totaal zijn 277 voertuigen gecontroleerd, waarbij voor 22 bestuurders een verbaal is uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel.

Dronken op bromfiets
Zoetermeer Vrijdag 11 augustus omstreeks 01.15 uur is op de Buytenparklaan een 34-jarige Haagse man aangehouden voor rijden onder invloed. Een blaastest had 590 ug/l tot resultaat. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

Man steelt ruim 8 kilo koperdraad
Zoetermeer Vrijdag 11 augustus omstreeks 04.00 uur is op een parkeerplaats aan de Leopoldhove een 28-jarige Zoetermeerder aangehouden voor het stelen van ruim 8 kilo koperdraad van het dak van een laagbouwflat. Een omwonende had de man gezien en hiervan melding gemaakt. Op basis van het signalement is de man aangehouden. De man heeft bekend en kreeg een proces-verbaal.

Bromfietser komt onder bestelbus
Den Haag Een 29-jarige bromfietser uit Delft heeft 10 augustus omstreeks 18.00 uur zijn been gebroken bij een aanrijding met een bestelbus. Het slachtoffer reed over de Binckhorstlaan toen hij werd aangereden door een rechtsafslaande bestelbus. Vermoedelijk heeft de 21-jarige bestuurder van het busje de bromfietser over het hoofd gezien.

Zwangere vrouw gewond
Den Haag Een 27-jarige zwangere vrouw uit Den Haag is 10 augustus omstreeks 11.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Maartensdijklaan. Het slachtoffer reed in haar auto toen zij werd aangereden door de 67-jarige bestuurster van een andere auto. Het ongeluk gebeurde toen de 67-jarige uit Den Haag zonder voorrang te verlenen tegen de rijrichting in de Maartensdijklaan op reed. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Mannen betrapt tijdens inbraak
Den Haag Surveillerende politieagenten hebben gistermiddag omstreeks 13.00 uur drie mannen op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak. De agenten zagen de mannen de voordeur van een portiekwoning in de Schaarsbergenstraat forceren. Toen de verdachten naar buiten kwamen, werden zij op straat opgewacht door de politiemensen. Twee mannen konden worden aangehouden, een derde wist te ontkomen. De verdachten bleken 48 en 35 jaar oud. Ze verblijven illegaal in Nederland.