Politie Gelderland-Midden

Bennekommer (80) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 11-8-2006 10:13:28

Bennekom - Bij een verkeersongeval op de Edeseweg in Bennekom is donderdagmiddag een 80-jarige man uit die plaats gewond geraakt. Het slachtoffer liep vermoedelijk een hersenschudding en schaafwonden op toen hij op de fiets werd aangereden door een auto. De automobilist, een 44-jarige man uit Spankeren, was met de schrik vrijgekomen. Volgens verklaringen van getuigen zou de Bennekommer over het verhoogde fietspad langs de Edeseweg hebben gereden. Op een gegeven moment zou de man plotseling de rijbaan zijn opgereden en zag daarbij de automobilist, die schuin achter hem reed, over het hoofd. De automobilist zag geen kans meer de fietser te ontwijken. De gewonde Bennekommer is per ambulance naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei gebracht. De politie heeft geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto met aanhanger over de kop, inzittenden ongedeerd
Publicatiedatum: 11-8-2006 10:12:57

Barneveld - Een 26-jarige Barnevelder en een 28-jarige man uit Voorthuizen zijn donderdagmiddag met de schrik vrijgekomen toen hun wagen met aanhanger op de A30 bij Barneveld over de kop sloeg. De twee hadden op eigen kracht uit de auto weten te klimmen. Omstreeks kwart over één reed het duo over de A30 met de Barnevelder aan het stuur. Door nog onbekende oorzaak begon de aanhanger te slingeren waarna de combinatie van de weg raakte en over de kop sloeg. De politie sluit niet uit dat er sprake was van overbelading van de aanhanger en heeft de combinatie veilig gesteld voor technisch onderzoek. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerkerveners aangehouden onenigheid in horecazaak
Publicatiedatum: 11-8-2006 10:12:25

Nijkerk - De politie van Nijkerk heeft donderdagavond op het Plein twee mannen van 18 en 21 jaar uit Nijkerkerveen aangehouden wegens bedreiging. De twee zouden in een horecazaak met verf hebben gespoten waardoor het interieur schade op liep. Aan het verzoek van het personeel om de rommel op te ruimen werd niet voldaan, aldus verklaringen van medewerkers. Daarop werd de bestelling van de Nijkerkerveners ook niet in behandeling genomen. Toen het duo daarop bedreigingen zou hebben geuit en bovendien gedreigd zou hebben de ruiten van de zaak in te trappen werd de politie gewaarschuwd. Die trof het duo nog in de zaak aan waarna ze werden aangehouden. De twee zijn na verhoor weer vrijgelaten maar hadden de aantijgingen ontkend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renswoudenaar aangehouden voor dronkenschap

Publicatiedatum: 11-8-2006 10:11:44

Ede - De Edese politie heeft donderdagavond op het Kuiperplein een 20-jarige man uit Renswoude aangehouden wegens openbare dronkenschap. Rond half twaalf kwam bij de politie een melding binnen dat er op het Kuiperplein zou worden gevochten. Agenten troffen daar even later de Renswoudenaar in beschonken toestand aan. Volgens omstanders zou de man zijn geslagen door een ander die met een auto was weggereden. Kort daarop verscheen een 28-jarige Tielenaar die tegenover de politie verklaarde door de Renswoudenaar te zijn lastig gevallen. Zo zou de man spullen van hem af hebben willen pakken. Daarop zou de Tielenaar zijn belager van zich afgeduwd hebben. Beide partijen wilden echter geen aangifte doen. Wel begon de Renswoudenaar te tieren en te schelden naar de agenten. Nadat hem gevraagd was te vertrekken bleef de man staan, waarop hij werd aangehouden. De man is in de loop van de vrijdagochtend met een bekeuring voor dronkenschap naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verdacht duo opgepakt

Publicatiedatum: 11-8-2006 10:10:54

Voorthuizen - Twee mannen van 22 en 26 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland zijn donderdagochtend in Voorthuizen opgepakt op verdenking van hun betrokkenheid bij een poging tot inbraak in een woning. De twee konden dankzij een getuige door de politie worden ingerekend maar moesten later wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten. Rond half elf was een buurtbewoner het duo opgevallen dat zich verdacht gedroeg bij woningen in de straat. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Toen enkele agenten poolshoogte kwamen nemen troffen zij de twee mannen aan. Bij een woning in de buurt werden wel verse inbraaksporen gezien, maar er kon geen enkel bewijs worden gevonden dat het duo daarmee te maken had. De 22-jarige is daarop weer vrijgelaten. De ander bleek geen identiteitspapieren bij zich te hebben en zit nog vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---