Gemeente Krimpen aan den IJssel


N 475 dicht voor alle verkeer

Vanaf 10 augustus moeten weggebruikers van de N 475/Zijdeweg een alternatieve route gebruiken om op hun bestemming te komen. De weg is van 10 tot en met 28 augustus afgesloten voor alle verkeer. U wordt omgeleid. Technisch gezien is de N 475 aan het einde van zn levensduur. Dus werkt de provincie Zuid-Holland hard om de weg weer in een perfecte en veilige staat te brengen. Zodat de N 475 nog jaren mee kan.

Klik hier voor de omleidingsroute

Nadat de afgelopen dagen in het teken stonden van voorbereidende activiteiten, is het vanaf 10 augustus tijd voor het échte werk. De N 475 wordt geheel afgegraven en voorzien van een nieuwe fundering van onder andere EPS (piepschuim). Daarna krijgt de weg nieuwe asfaltlagen en wordt bovendien veiliger gemaakt volgens het principe Duurzaam Veilig.

Vanaf 28 augustus is de N 475 weer toegankelijk voor het verkeer. Tot en met vrijdag 16 september worden er dan nog afrondende werkzaamheden verricht. Daar heeft u als weggebruiker echter nauwelijks last van. Het eindresultaat: een veilige weg tussen de N 210 en Ouderkerk aan den IJssel!

Krimpen aan den IJssel