Gemeente Hilversum

Hilversum deelt museumjaarkaart uit op Dag van het Nederlanderschap

11 augustus 2006
De gemeente Hilversum geeft op de Dag van het Nederlanderschap een museumjaarkaart aan 70 plaatsgenoten die het afgelopen jaar het Nederlanderschap hebben verworven. Daarmee wil de gemeente het belang van de inburgering onderstrepen. Burgemeester Ernst Bakker deelt de kaarten op 24 augustus uit. Hij roept burgemeesters van andere gemeenten op dit voorbeeld te volgen.

De Dag van het Nederlanderschap wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het is een landelijke dag, waarbij elke gemeente stilstaat bij de nieuwe plaatsgenoten. Doel ervan is de integratie van nieuwe Nederlanders te bevorderen en te vieren. In een feestelijke ambiance ontvangt men onder meer een bewijs van Nederlanderschap.

De gemeente Hilversum ondersteunt de doelstellingen van de dag van harte. Burgemeester Bakker: 'Als media- en cultuurstad leggen we mede de nadruk op de culturele uitwisseling tussen alle groepen inwoners. De museumjaarkaart is een symbool daarvoor. Ik nodig alle nieuwe Nederlanders uit om kennis te komen maken met onze kunst en cultuur. Niet alleen in Hilversum, maar ook in de rest van Nederland. We zouden het op prijs stellen als andere gemeenten het Hilversumse initiatief zouden volgen.'