Nederlandse Kano Bond

11 augustus 2006

Heren NL USA (13-0)

Openingswedstrijd van het WK welke eenvoudig door NL met 13-0 is gewonnen. Een overheersend NL met mooie doelpunten en hele mooie. Zoals van Dieperink die na het blokken van een pass van de keeper de vallende bal strak in het dak van het doel stompt. USA kwam er niet aan te pas en kon bij balverlies geen controle houden door de veel te grote druk van NL. Voor de toeschouwers een doelpuntrijke en allesomvattende aanvangswedstrijd met een hoge balcirculatie en net zo hoog vaartempo.

Doelpunten: Dieperink (4)¸ Ottjes¸ Roos¸ Aitken (2)¸ Hallegraeff (2)¸ Schreurs (3)

Dames NL Denemarken (1-1)

Een rustig beginnende wedstrijd waarin NL domineerde maar dit niet kon omzetten in doelpunten in de eerste negen minuten. De laatste minuut van de eerste helft werd er vijf uit gespeeld en zo werd de tweede ook begonnen. Dit zette de Deense vrouwen helemaal vast op de eigen helft en resulteerde in een mooi doelpunt in de 12^e minuut. De druk bleef maar de Denen trokken het spel steeds meer naar zich toe wat resulteerde in twee knappe counters welke evenzo knap ook verijdeld werden. Toch lukte het de Denen om ongeveer 1 minuut voor het eind van de wedstrijd de gelijkmaker op het scorebord te krijgen door hard werken. De Hollandse dames zagen door goed keeperwerk geen kans de winnende treffer te maken.

Doelpunt: Nederland: Steltenpool

Heren U- 21 NL Canada (6-2)

Als de junioren het veld opvaren worden zij met een oorverdovend applaus¸ gestamp en getoeter verwelkomd. Na een vlotte start van NL doet Canada na twee minuten een eerste doelpoging. Resultaat: een gebroken steel bij NL. Na 3 minuten is het openingsdoelpunt voor jong Oranje via een strak diagonaal schot in de bovenhoek door Bartels een feit. Canada breekt nog een keer door met als resultaat een onderdoortje. Daarna is het de beurt aan Nederland met nog voor rust de 2-0¸ 3-0 (van Rooij) en 4-0 (van Rijn). Ook passen twee spelers elkaar nog heen en weer de bal toe via de onderlat met als resultaat géén doelpunt.

De tweede helft is amper begonnen of de 5-0 en 6-0 (van Rooij) vallen waarna dezelfde speler met geel het veld verlaten voor een vermeende foute wissel. De Canadezen maken gretig gebruik van deze geboden mogelijkheid en scoren de 6-1. 14 seconden voor tijd maken de Canadezen zelfs nog 6-2. Beide keren gescoord door Allan.

Heren Nederland South Africa (13-0)

Na 21 seconden valt het eerste doelpunt van deze doelpuntrijke wedstrijd door Schreurs en 26 seconden later is het al 2-0 door Ottjes. Het wordt 3-0 door Dieperink op een counter en wachtend onder de goal van de Zuid-Afrikanen krijgt Schreurs de bal en scoort de 4-0. Er komt een echte powerplay van onze jongens maar de finishing touch ontbreekt. Na drie minuten wordt het alsnog 5-0 door Ottjes en voor de rust net als tegen de USA 7-0 door respectievelijk Verkissen en Hallegraeff. Opmerkelijk is dat de Zuid-Afrikaanse spelers regelmatig onder water vertoeven in de eerste helft. De tweede helft start NL na de sprint direct met 5 uit. Dit resulteert in de 8-0¸ 9-0 en 10-0 door Schreurs¸ 11-0 en 12-0 door Dieperink en uiteindelijke 13-0 door Olegmüller. Vier van deze treffers werden gemaakt als counter met zuivere passes vanaf zowat de eigen achterlijn. Mij valt op dat Zuid Afrika leuk¸ mooi en frivool speelt op momenten van minder druk¸ maar NL is gewoon twee maatjes te groot. Toch maken zij 2 minuten voor tijd bijna de eerste tegentreffer tegen NL.

Heren U- 21 NL Denemarken (5-1)

Nederland heeft de eerste drie minuten balbezit¸ waarna het spel op en neer beweegt. Na bijna 5 minuten wordt het tegen de verhouding in 0-1. Dit schudt de junioren wakker en precies 13 seconden later staat het al gelijk door een mooie treffer van Aben. Deze zal voor de pauze nog gevolgd worden door een tweede door Bartels. Na een knappe save van onze keeper komen we voor de rust niet meer in de problemen en scoren via Horstink nog de 3-1. Na de rust krijgen we te maken met een gek-Bartels-5-minuutje. Bartels houdt in zijn ééntje zowat het hele Deense U-21 team in beweging. Hij vliegt als vooruitgeschoven speler over het veld en creëert mogelijkheid op mogelijkheid om de bal te bemachtigen¸ maar telkens als hij denkt de bal te pakken ligt er wel een andere Deen. Het is werkelijk prachtig als toeschouwer om dit te zien. Hierdoor vergeven we hem de twee missers van de eerste helft. Na een goede interceptie volgt een vlotte goed uitgevoerde counter waaruit de 4-1 door van Rooij ontstaat. Drie minuten voor het einde komt de eindscore van 5-1 op het bord door een superpegel dwars door het midden van de Rooij.

Heren Nederland Zweden (6-1)

De eerste serieuze tegenstander van vandaag voor onze heren. Wel snel (26 seconden) maar niet zo snel als de vorige tegenstander valt de 1-0 door Roos. Nederland domineert maar verliest soms de bal. Roos pakt na twee minuten de bal die uit de hand van Dieperink valt en maakt het gebaar van: gladde bal? en speelt verder. De bal komt terug bij Dieperink en de 2-0 is een feit. De Zweden maken het onze jongens beduidend moeilijker met goed samenspel en een rustige opbouw. Dit kan echter de 3-0 van Ottjes vlak voor dat de bal (omdat deze te glad is¸ zie verder terug) gewisseld wordt niet voorkomen. Vlak voor rust maakt Aitken er zelfs nog 4-0 van. Na de break gaat NL direct 5 uit. Dit resulteert in een vrije bal voor de Zweden¸ die deze snel nemen. NL heeft even geen antwoord en Lindmark maakt een schitterend achterwaarts doelpunt. NL laat de Zweden komen en bouwt van achteruit langzaam naar de vijf uit positie. De Zweden spelen goed in de tweede helft en laten zich niet gek maken. Af en toe krijgt NL een kans. Aitken scoort de 5-1 en in de 16^e minuut wordt het 6-1 door een kanonskogel van Dieperink. NL controleert de wedstrijd met goede individuele acties en druk op de bal maar de Zweden houden de deur voor de rest van de wedstrijd op slot.

Dames Nederland Tsjechië (9-1)

De dames hadden nog wat goed te maken na het verrassende gelijkspel tegen de Deense vrouwen. Dit was vanaf het begin van de wedstrijd direct duidelijk. Na goed één minuut stond het al 2-0 voor NL. Het tweede doelpunt was van grote klasse. Van Beek onderschepte de bal op eigen helft¸ liet twee tegenstanders de hielen zien en scoorde de 2-0. NL hield de druk op de ketel en kwam vóór rust nog op een comfortabele 5-0 voorsprong. Na de rust gingen de dames door waar ze de eerste helft gebleven waren. In de elfde minuut benutte Steltenpool een penalty¸ werd het 7-0 na een mooie counter en maakten de Tsjechiese dames nog een doelpunt. Hierna kwamen zij er niet meer aan te pas en werd het uiteindelijk door mooi circulatiespel bij de Nederlandse dames nog 9-1

Doelpunten: Steltenpool (4)¸ Dijkman (4) en van Beek

Heren U-21 Nederland Portugal (10-2)

Onze verslaggever miste de eerste twee minuten van deze wedstrijd i.v.m. de uitgelopen wedstrijd van de dames. Hierdoor miste hij ook de twee gemaakte doelpunten door Bartels. Deze dacht toen: ik maak de derde ook maar om de schrijver dezes zijn kunsten te vertonen.

Door een actieve en compacte verdediging kwamen de Portugezen er in de eerste helft niet aan te pas. Het werd nog 4-0 (Horstink) en 5-0 door (van Rooij). In de tweede helft was het spel niet anders: een dominerend NL en de 6-0 door Bartels. Na goed 5 minuten verslapte de aandacht wat en scoorden de Portugezen de 6-1. Een halve minuut later was het al weer 7-1 door van Rooij en de volgende halve minuut 7-2. Dit was het sein voor: tot hier en niet verder.

De koppies waren weer helder en de trein ging weer op de rails met als gevolg nog drie doelpunten in evenzoveel minuten¸ door evenzoveel personen (Bartels¸ van Rooij en de Rooij) zodat de eindstand een voortreffelijke en verdiende 10-2 werd.