Politieberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 11-08-2006

Fietser gewond

HARMELEN Een 64-jarige fietser uit Harmelen is donderdag gewond geraakt bij een ongeval op de Breudijk Leidsestraatweg.

Omstreeks 17.10 uur kreeg de politie de melding dat een aanrijding had plaatsgevonden tussen een automobilist en een wielrenner. Het bleek dat een 50-jarige inwoner van Papekop vanaf de Breudijk de Leidsestraatweg richting Woerden op wilde rijden. De fietser reed op hetzelfde moment over de Leidsestraatweg van Woerden richting zijn woonplaats. De automobilist maakte vermoedelijk een inschattingsfout, met de aanrijding tot gevolg. De wielrenner kwam ten val en is per ambulance met heup- en beenletsel naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. Of de automobilist gewond raakte, is niet bekend.

Beroving buschauffeur

BREUKELEN Een buschauffeur uit Utrecht is donderdag op de Straatweg bij de halte Vrijheidslaan in Breukelen beroofd. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 23.35 uur stond de man buiten zijn bus te wachten omdat de bus nog niet zou vertrekken. Twee jongemannen kwamen uit de richting van het centrum aanlopen en spraken de man aan. Vervolgens gebruikten zij geweld om de man geld afhandig te maken. Hij is met pijn in zijn nek per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis vervoerd.

Signalementen

Verdachte 1: Man van ongeveer 1.78 meter lang, licht getinte huidskleur, kort zwart haar, normaal postuur.

Verdachte 2: Man kleiner dan de eerste verdachte, dik postuur en bol gezicht, licht getinte huidskleur, kort zwart haar met matje in de nek. Droeg een zwart joggingpak met witte strepen aan de zijkant.

De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de beroving. Hen wordt verzocht te bellen met het politiedistrict Rijn & Venen, via tel: 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met 0800-7000.