Politieberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 11-08-2006

Beroving; getuigen gezocht

NIEUWEGEIN Een 12-jarige jongen uit IJsselstein is donderdag beroofd van zijn persoonlijke bezittingen.

Omstreeks 20.30 uur werd de jongen op de Koekoekslaan belaagd door twee jongens. De verdachten kwamen ter hoogte van een tunnel uit de bosjes en werkten de jongen hardhandig tegen de grond. Ze namen spullen mee en vervolgden hun weg (in onbekende richting). Eén van de verdachten schopte de jongen, een ander zat op een zwarte scooter van het merk Puch Zip. De jongen liep beenletsel op en heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Signalementen

Verdachte 1: jongen van 16 17 jaar oud, 1.60 1.67 meter lang, getinte huidskleur, zwart, kort geschoren haar, normaal postuur, droeg een zwart colbert met witte strepen, donkere broek, zwarte schoenen met een zilveren G.

Verdachte 2: zat op de scooter, jongen van 16-17 jaar oud, getinte huidskleur, droeg een zwarte jas.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met het politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met 0800-7000.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Op de Kauwenhof is een 39-jarige automobilist aangehouden voor rijden onder invloed.

Surveillerende agenten controleerden de man omstreeks 20.40 uur. De blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken en dus werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag was 265 ug/l. De man (woonplaats onbekend) kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.