Politie Gelderland-Zuid

Jongeren aangehouden na vernielingen

Graffitispuiters gesnapt

Tiel, 11-08-2006 o Donderdagavond hebben politieagenten op aanwijzing van enkele getuigen, vier jongeren aangehouden voor vernielingen in een winkelcentrum in Tiel.

Getuigen zagen donderdagavond omstreeks 23.15 uur dat enkele jongeren op de Kamperfoelie vernielingen pleegden. In en om het winkelcentrum werd op meerdere plaatsen graffiti gespoten op muren, straatmeubilair en ruiten. Op aanwijzingen van de getuigen hebben politieagenten twee Tielse jongens van 15-jaar aangehouden.
Tijdens deze aanhouding passeerden twee fietsers de politieagenten. De aanwezige getuigen attendeerden de agenten erop dat ook deze fietsers betrokken waren bij de vernielingen. Hierop zetten de politiemensen een korte sprint in en hielden de verdachten aan. Het betrof een 16-jarige jongen en meisje uit Tiel.

Ouders informeren
Na een uitgebreider gesprek met de getuigen en verdachten bleek dat het meisje geen actieve rol had bij de vernielingen. Zij is in vrijheid gesteld en aan haar ouders overgedragen. De ouders van de overige minderjarige verdachten zijn geïnformeerd over de aanhouding van hun kinderen. Vandaag worden zij verhoord over hun aandeel. (01)