Politieberichten Binnensticht, 10.40 uur

Utrecht, 11-08-2006

Snelheidscontrole

DE BILT Op de Soestdijkseweg-zuid heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Tussen 09.15 en 12.15 uur passeerden 1920 voertuigen het meetpunt. Daarvan reden er 114 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 77 kilometer per uur. Alle overtreders krijgen een bekeuring thuis.

Mannen aangehouden na vechtpartij

DEN DOLDER Twee mannen die donderdagmiddag omstreeks 14.20 uur met elkaar in gevecht raakten op de Dolderseweg, zijn beiden aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Den Dolder en een 34-jarige man uit Maartensdijk. Daarbij liep de 24-jarige man een gebroken tand op. Meerdere getuigen zagen de mannen vechten. De eigenaar van een nabijgelegen horecagelegenheid beëindigde het gevecht door de 34-jarige man mee naar binnen te nemen. De politie hield even later de 24-jarige man aan op de J.C. Boswijklaan. De 34-jarige man werd aangehouden toen hij zich zelf op het politiebureau meldde. De aanleiding van de vechtpartij is onduidelijk. Beide verdachten beschuldigen elkaar ervan de eerste klap te hebben uitgedeeld.

Graffiti-spuiters aangehouden

BUNNIK Twee jongens uit Driebergen (17 en 16 jaar) zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in Bunnik op verdenking van het spuiten van graffiti op de geluidswal langs de Rijksweg A12. Omstreeks
01.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat twee mannen met zwarte kleding en een capuchon op bezig waren graffiti te spuiten.

Op het fietspad op de Schoudermantel trof de politie beide verdachten aan. In hun rugzakken zaten spuitbussen. Zij ontkenden echter iets te maken te hebben met de graffiti en stelden dat ze een spuitklusje hadden gehad bij een vriend. Bij controle van de graffiti, een werk van acht bij twee meter, constateerden de agenten dat een deel van de verf nog nat was. Daarop werden de verdachten aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. De ouders zijn in kennis gesteld.