Politie Gelderland-Zuid

Opsporingsbericht heeft snel succes

Nijmegen, 11-08-2006 o Afgelopen woensdag plaatste de politie een opsporingsbericht op haar site over een zware mishandeling nabij het Emporium festival terrein. De Gelderlander verwees in een artikel naar het betreffende opsporingsbericht. Donderdag 10 augustus werd de identiteit van beide beschreven personen al bekend.

Op 21 mei vond er een zware mishandeling plaats op de van Rosenburgweg in Nijmegen. Op 31 mei deed het slachtoffer hiervan aangifte bij de politie. Het reguliere politieonderzoek leverde geen verdachten op. Daarom besloot de politie afgelopen woensdag met een opsporingsbericht de hulp in te roepen van het publiek.

Naar aanleiding van de berichtgeving meldde zich donderdag 10 augustus een 21-jarige militair. Hij gaf zelf aan een van de beide beschreven personen te zijn. Hij is onmiddellijk aangehouden. Korte tijd later werd door een andere tip ook de identiteit van de tweede persoon bekend. Ook dit betreft een militair, die op dit moment in het buitenland verblijft. Het onderzoek is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

(06)