Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

Rechter schort verleende bouwvergunning Saffraanstraat op.

Met haar uitspraak van 10 augustus 2006 heeft de voorzieningenrechter mr. E.R.Houweling het verzoek van mevrouw Ineke Lukus toegewezen om een voorlopige voorziening te treffen. Daarmee wordt het besluit van het Dagelijks Bestuur van 31 juli om een bouwvergunning te verlenen voor 16 tijdelijke jongerenwoningen aan de Saffraanstraat, geschorst.

De schorsing loopt tot tot en met zes weken na de bekendmaking van de beslissing op het bezwaar dat de bewoners van de Saffraanstraat bij het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente hebben ingediend.

In haar overwegingen geeft de rechter te kennen, dat zij ervan uitgaat, dat het bezwaarschrift gehonoreerd zal worden, omdat de tijdelijkheid van de behoefte aan jongerenhuisvesting niet is aangetoond en het dus aannemelijk is dat de woonunits ook na vijf jaar nodig zullen zijn. Ook vraagt zij zich af, of het bouwplan wel voldoet aan de bouwverordening van Rotterdam.

Daarmee is de beoogde opening van het complex op 3 september in ieder geval van de baan en mogelijk het hele plan.

Hieronder de letterlijke tekst van de uitspraak.

De voorzieningenrechter,

recht doende:

wijst het verzoek om voorlopige voorziening toe, in die zin dat het besluit van verweerder van 31 juli 2006 wordt geschorst tot en met zes weken na de bekendmaking van de beslissing op het bezwaar van verzoekers,

bepaalt dat de gemeente Rotterdam aan verzoekers het door hun betaalde griffierecht van 141,00 vergoedt.

Deze uitspraak is gedaan door mr. E.R. Houweling, voorzieningenrechter.

De beslissing is, in tegenwoordigheid van mr. J.V. Baan-de Vries, griffier, uitgesproken in het openbaar op 10 augustus 2006.

Kijk ook op
verleende bouwvergunning
achtergrondinfo woonunits