AutoRai

Prijzen en uitrustingsniveaus van de Skoda Roomster bekend

(8/11/2006)
De Skoda Roomster, de bijzonder slimme vierde modellijn van het Tsjechische automerk, staat dit najaar bij de Nederlandse Å koda-dealers. Deze nieuwkomer is ideaal voor jonge gezinnen, die een slimme ruimtewagen zoeken. De vanafprijs, 16.240 euro (incl. BTW/BPM) voor de Roomster was al bekend, nu zijn de overige prijzen ook vrijgegeven.
De Skoda Roomster is een praktische en veelzijdige vijfzits personenauto voor alledaags gebruik. Binnen de compacte buitenmaten (4,21 m lang, wielbasis 2,62 m) biedt hij verrassend veel ruimte (bagagevolume van 450 tot 1780 liter) en een grote flexibiliteit op het punt van indeling van zitplaatsen en bagagemogelijkheden. Zo kan de klant de Roomster precies aanpassen aan het gewenste gebruik. Bovendien, en dat is uniek voor zoân praktische auto, is de Roomster modern en representatief om te zien. Daarmee is de Roomster een overtuigend voorbeeld van de âSimply Cleverâ merkfilosofie van Å koda: âmeer auto voor hetzelfde geldâ.

Ruime keuze in uitrustingsniveaus, kleuren en motoren De Roomster staat dit najaar in de showroom en is leverbaar in vier uitrustingsniveaus, de Roomster, Style, Sport en Comfort. Daarnaast zijn er maar liefst acht verschillende interieurkleuren en dertien verschillende laktinten.

Op motorengebied is er keuze uit zes varianten: drie benzinemotoren en drie diesels. Als benzinemotoren komen er de 1.2 12V met 47 kW, een
1.4 16V met 63 kW en een 1.6 16V met 77 kW (deze laatste ook leverbaar met een 6-traps tiptronic). Als diesels komen er een 1.4 TDi met 51 kW, een 1.4 TDi met 59 kW en een 1.9 TDi met 77 kW. De twee sterkste diesels zijn tevens, op verzoek, af-fabriek leverbaar met diesel-partikelfilter.

Rijke basisuitrusting, bijzondere opties
Al vanaf zijn basisuitvoering is de Roomster zeer compleet qua uitrusting. Standaard heeft hij onder meer ABS en MSR, centrale vergrendeling, getint glas, elektrische ramen voor, elektrisch verstelbare buitenspiegels, airbags en zij-airbags, radiovoorbereiding met 4 speakers, 15-inch velgen, schijfremmen rondom, cruise control en een subtiel geluidssignaal bij niet dragen van de autogordel door de bestuurder. De Roomster is niet alleen heel veilig van binnen, maar ook voetgangers hebben minder kans op letsel bij een aanrijding. Het standaard op de Roomster aanwezige VarioFlex System zorgt ervoor dat de ruimte achterin op vele manieren in te delen is.

Daarnaast komt een scala aan opties voor veiligheid, comfort en gebruiksgemak, waaronder een handige fietsenhouder voor Ãn de auto en hightech features zoals elektronisch geregelde meedraaiende koplampen en een groot panoramadak.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster