Politie Zuid-Holland-Zuid

11/8 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 11-08-2006 o persberichten district II

HENNEP
LEERDAM De politie heeft op donderdagavond 10 augustus een 40-jarige man aangehouden op de Tiendweg in Leerdam. De politie had informatie gekregen dat er op een stukje land aan de Tiendweg mogelijk hennepplanten stonden. De politie nam een kijkje en trof bij een schuur 18 wietplanten aan. De 40-jarige eigenaar van het stukje land kwam die avond aanrijden en vroeg zich af wat de politie daar deed. De agenten vertelden vanwaar hun komst waarop de man tegenover hen bevestigde dat het om zijn wietplanten ging. De miniplantage werd ontmanteld en alles is vernietigd. De man is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS KWIJT
GORINCHEM De politie heeft op donderdagavond 10 augustus een 44-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden op de Driemanschapslaan in Gorinchem. De politie voerde een alcoholcontrole uit en liet de man blazen. Hij bleek teveel gedronken te hebben. De bestuurder blies 2,1 promille (930 ugl) terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor bestuurders 0,5 is. Het rijbewijs is ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 11 uur.

VERDACHT
SLIEDRECHT De politie heeft donderdagavond 10 augustus twee mannen van beiden 44 jaar uit Vlaardingen en Rotterdam aangehouden op de Stationsweg in Sliedrecht. Het tweetal reed in een auto die opviel omdat die zwaar achterover hing. Mogelijk was het voertuig overbeladen. De politie hield de bestuurder op de Stationsweg staande. Beide inzittenden werden gecontroleerd. De agenten namen waar dat de achterbank was plat gelegd en dat de gehele auto was volgeladen met schakels van steigers. Deze lagen weggestopt onder een laken. De twee zeiden dat het oud ijzer betrof en dat men het had gevonden. Naast de schakels lagen er in de wagen ook diverse gereedschappen die voor een inbraak kunnen worden gebruikt. Daarop werden de mannen aangehouden voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de schakels. De verdachten zijn ingesloten.

SPOOR VAN VERNIELINGEN
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van donderdag 10 augustus op vrijdag 11 augustus vijf mannen van 21 (2) en 23 (3) jaar uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden op de Grote Markt in Gorinchem. Ze worden verdacht van het plegen van vernielingen in de binnenstad van Gorinchem. Getuigen zouden hebben gezien dat er ondermeer door de groep een autospiegel en een bloembak werden vernield. Daarnaast zou de groep het meubilair van terrassen op de Grote Markt hebben omgegooid evenals een fiets en een vuilcontainer. De vijf jongemannen werden staande gehouden door twee alerte portiers werkzaam bij horecagelegenheden aan de Grote Markt en de Langendijk. De portiers droegen de vijf over aan de politie. Ze zijn ingesloten en de politie stelt een onderzoek in naar een ieders betrokkenheid bij de vernielingen.