Politie Zuid-Holland-Zuid

11/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 11-08-2006 o persberichten district I

FRANSMAN AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op de A16 Sandelingen West is op 10 augustus rond 14.15 uur een 34-jarige man uit Nantes aangehouden. In de auto trof de Politie Zuid-Holland-Zuid in totaal 27 gram softdrugs en een boksbeugel aan. Hij moest een sanctiebedrag van 330 betalen en de drugs en boksbeugel inleveren.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 38-jarige man uit Dordrecht is donderdagavond 10 augustus aangehouden op het Stationsplein. De man zou personeel van een cafetaria op het station hebben bedreigd en ook spullen op de toonbank hebben vernield. De man werd boos nadat hij een bestelling kreeg die hij niet goed vond. Toen een conducteur hem er op aan sprak en de politie inschakelde, werd de 38-jarige nog bozer en beledigde de conducteur. Ook zou hij een slaande beweging richting de conducteur hebben gemaakt. De politie hield de man aan en sloot hem in. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

TEGEN HET VERKEER IN
ZWIJNDRECHT Het rijbewijs van een 31-jarige man uit Rotterdam is in de nacht van donderdag 10 augustus op vrijdag 11 augustus ingevorderd. Ook is zijn auto in beslaggenomen. De man reed in de auto op de Ringdijk in Zwijndrecht. Hij reed tegen het verkeer in. De politie zette hem langs de kant van de weg en voerde een alcoholcontrole uit. Na een blaastest bleek de man een slok teveel op te hebben. Hij blies 2,1 promille terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor bestuurders 0,5 is. De verdachte bleek ook een rij-ontzegging te hebben in verband met eerder rijden onder invloed. Hij had dus sowieso niet mogen autorijden. Na overleg met de officier van justitie werd dan ook besloten om de auto van de man in beslag te nemen. Dit omdat het de vierde keer in twee jaar tijd is dat de man wordt betrapt op rijden onder invloed. De 31-jarige man kon zich ook niet identificeren en is daarom ingesloten. Als zijn identiteit is vastgesteld, wordt hij heengezonden met een rijverbod van 11 uur dat al is ingegaan om 1.57 uur in de nacht van donderdag 10 augustus op vrijdag 11 augustus. Zijn auto krijgt hij voorlopig niet terug.

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT Een 40-jarige man uit Rotterdam is in de nacht van donderdag 10 augustus op vrijdag 11 augustus aangehouden in de Dupperstraat in Dordrecht. De politie voerde een routinecontrole uit en liet de autobestuurder blazen. Hij had teveel gedronken. De man blies 1,6 promille (605 ugl) terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor bestuurders 0,5 is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 8 uur.

WAARSCHUWING
ZWIJNDRECHT De politie waarschuwt met name oudere mensen voor telefonische oplichtingpraktijken. Tot nu toe zijn er bij de politie twee meldingen binnengekomen van mensen op leeftijd die werden gebeld door een zogenaamde medewerker van een energiebedrijf of een telecombedrijf. De medewerker komt met de smoes van een aanbieding of terugbetaling van teveel betaalde kosten. Hiervoor vraagt de medewerker vervolgens de geboortedatum en het bankrekeningnummer van de persoon aan de telefoon. Middels deze verkregen gegevens probeert men vermoedelijk een nieuw bankpasje aan te vragen waarna men geld van de rekeningen van deze mensen af kan halen. Bovenstaande truc werd in de afgelopen week bij twee mensen toegepast in Zwijndrecht. Zij hebben hier melding van gemaakt bij de politie. Voor zover bekend zijn deze mensen niet gedupeerd geraakt door de truc.
De politie waarschuwt met name oudere mensen niet op dergelijke telefonische verzoeken in te gaan. Geef nooit uw persoonlijke gegevens zomaar aan iemand. De kans is aannemelijk dat er misbruik van wordt gemaakt. Mocht u toch een dergelijk telefoontje krijgen dat u niet vertrouwt, meldt dit dan bij de politie in uw buurt.