Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

11-08-2006

Vanaf 2009 geen vaste subsidie meer voor het LEVV

Het LEVV ontvangt geen vaste jaarlijkse subsidie meer. Wel is er financiering van VWS voor meerjaren projecten. Op dit moment voeren we bijvoorbeeld het decubitusprogramma uit en zijn we bezig met het opzetten van projecten over andere thema's. Behalve voor het ministerie werken we voor opdrachtgevers zoals Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), ZonMw en gezondheidszorginstellingen. Aangezien dit activiteiten zijn die we nu al succesvol uitvoeren, zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Het stopzetten van de structurele financiering heeft mogelijk wel consequenties voor de functie Informatievoorziening, waaronder het informatiecentrum valt. Dit heeft nu grotendeels een publieke functie. Iedereen kan hier gratis terecht met vragen over beroepsinhoudelijke onderwerpen. Het is van groot belang dat kennis toegankelijk blijft voor verpleegkundigen en verzorgenden en we onderzoeken mogelijkheden om dit via andere wegen te realiseren. Vooralsnog zijn we van mening dat voor een groot deel van onze activiteiten op dit gebied publieke financiering onmisbaar is.

U kunt bij ons bij ons terecht voor informatievoorziening, advies, deskundigheidsbevordering en ondersteuning bij implementatie. Het LEVV zet zich in voor een aantoonbaar betere patiëntenzorg. Dit doen we door kennis toegankelijk te maken, te helpen bij de toepassing in de praktijk, en het effect ervan te controleren. We vervullen daarmee een maatschappelijke taak.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Joke Mintjes via telefoonnummer 030 2919039 of e-mail j.mintjes@levv.nl en bij Yvonne Heijnen via telefoonnummer 030 2919039 of e-mail y.heijnen@levv.nl. Klik hier