Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Bemmelnaar (80) gewond na val van trap in kerk

Publicatiedatum: 11-8-2006 11:56:14

Bemmel - Een 80-jarige man uit Bemmel is donderdagmiddag gewond geraakt na een val van een trap in een kerk aan de Markt in zijn woonplaats. De man stond op de trap te kijken bij het kerkorgel, dat gerepareerd moest worden. Volgens getuigen viel de Bemmelnaar door nog onbekende oorzaak ongeveer tien treden omlaag en liep daarbij vermoedelijk hoofd en borstletsel op. Omdat de man zo ongelukkig terecht was gekomen moest de brandweer eraan te pas komen om hem veilig te kunnen vervoeren. De man is uiteindelijk per ambulance naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Flinke schade na uitwijkmanoeuvre

Publicatiedatum: 11-8-2006 11:55:40

Heteren - Een uitwijkmanoeuvre om een aanrijding te voorkomen is donderdag voor een 31-jarige automobilist uit Elst verkeerd afgelopen in Heteren. De man liep flinke schade aan zijn wagen op nadat hij op de N837, nabij de afslag naar de A50 in Heteren op enkele betonnen randen botste. De man moest uitwijken voor een vrachtwagen, die vanaf de A50 de N837 op draaide. De voorkant en de onderzijde van zijn wagen liepen daarbij schade op. De Elstenaar zelf was ongedeerd gebleven. Volgens de vrachtwagenchauffeur, een 47-jarige man uit Apeldoorn, was de automobilist over de N837 aan komen rijden richting A50 en zou richting hebben aangegeven met de kennelijke bedoeling de A50 op te rijden. De trucker besloot daarop de kruising op te rijden. De Elstenaar had naar zijn zeggen geen richting aangegeven en reed eveneens de kruising op. Toen een aanrijding dreigde met de truck week de Elstenaar uit en strandde op de betonnen randen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles op verzoek van buurtbewoners

Publicatiedatum: 11-8-2006 11:52:07

Duiven/Zevenaar - Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag, naar aanleiding van klachten van buurtbewoners, op verschillende plaatsen in Duiven en Zevenaar verkeerscontroles uitgevoerd. Daarbij zijn in totaal 53 bekeuringen uitgedeeld. De helft van het aantal bekeuringen was voor snelheidsovertredingen. Daarnaast werden bonnen uitgedeeld voor het rijden zonder autogordels en opgevoerde brommers. Gedurende de middag- en avonduren controleerde het team in Duiven op de Visserlaan, Saturnus, Heilweg, Heiliglandsestraat en de Tamboer. In Zevenaar werd gecontroleerd op de Kampsingel. De hoogst gemeten snelheid werd genoteerd bij de controle op de Heiliglandsestraat: 104 km/u terwijl daar maximaal 60 gereden mag worden. De verkeerscontroles waren vooraf aangekondigd.

Wanneer bewoners in een wijk of buurt onveilig verkeersgedrag ervaren kunnen ze hiervan melding maken bij hun wijkagent. Die schakelt op zijn beurt het verkeershandhavingsteam in dat speciaal voor dit soort controles medewerkers heeft vrijgemaakt. Daarmee hoopt het verkeershandhavingsteam een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid in de buurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---