Onderscheidend interieurontwerp van Zwitserse Heinz Julen

Bridgez developm.

www.regardz.nl

Onderscheidend interieurontwerp van Zwitserse Heinz Julen, voor Regardz Meeting Center Amsterdam Centrum
Voor het interieur van de nieuwe aanwinst van Regardz Meeting Centers in Amsterdam Centrum is een bijzondere ontwerper aangesteld. De kunstenaar Heinz Julen bestrijkt met zijn onderscheidende werk een breed oeuvre; van hotels, restaurants en een theater tot meubilair, schilderijen en abstracte kunstwerken. In zijn geboorteland verwierf de 42-jarige Zwitser grote bekendheid door het spraakmakende Into the Hotel, waarbij hij tekende voor zowel ontwerp als uitvoering van gebouw en interieur. Het eerst design hotel van Zermatt was in korte tijd een wereldhit en werd door vele internationale sterren bezocht. Momenteel wordt een nieuwe publiekstrekker van zijn hand voorbereid. Met Julens creatie DreamPeak, een piramide opgetrokken uit glas en staal, te situeren op de Kleine Matterhorn, wordt in Zermatt het hoogste gelegen hotel ter wereld gerealiseerd voorzien van een observatieplatform op 4000 meter hoogte.
Bij zijn eerste bezoek aan de bovenste verdiepingen van de Amsterdamse Zilveren Toren, waar het meeting center wordt gevestigd, had Julen direct de overtuiging dat bovenal het spectaculaire uitzicht over de stad gekoesterd moest worden. Het onconventionele ontwerp voor Regardz Amsterdam Centrum, kenmerkt zich daarom door veel glas, en gebruik van zowel industriële als onbewerkte en natuurlijke materialen. Het meubilair, eerder ontworpen in opdracht van Frida Lyngstad van het Zweedse Abba, en Pirmin Zurbriggen, jarenlang Zwitsers skikampioen en diverse malen winnaar van olympisch goud, wordt in het atelier van Julen handgemaakt. De stijl van de excentrieke Zwitser is onvergelijkbaar; ongecompliceerd, tijdloos en verrassend sfeervol.
Met deze door Julen ontworpen bijzondere wereld in hartje Amsterdam, benadrukt Regardz Meeting Centers haar visie op de bijeenkomstenmarkt; meeting centers dienen in een aangename omgeving maatwerk te bieden, en een kader te scheppen voor het bereiken van maximaal rendement uit georganiseerde bijeenkomsten. De meeting centers van Regardz zijn verrassend verschillend, maar overal wordt gegarandeerd dezelfde professionele kwaliteit geboden, zoals overigens van de Nederlandse specialist in de bijeenkomstenmarkt verwacht mag worden, aldus Job Heilijgers, algemeen directeur Regardz Hospitality Group. Het projectmanagement van de uitvoering van het Zwitserse ontwerp ligt in handen van het Amsterdamse ontwerpbureau Estida, waardoor een groot netwerk van nationale toeleveranciers beschikbaar is en de opening in september al kan worden gerealiseerd, vlak voor aanvang van het nieuwe bijeenkomstenseizoen.
Onderscheidend
Regardz Meeting Centers voert een onderscheidend bedrijfsconcept. Of het nu een training, vergadering, evenement of een groot congres is, Regardz biedt op basis van jarenlange ervaring, precies wat nodig is om het beste uit bijeenkomsten te halen. Regardz Hospitality Group, waar Regardz Meeting Centers onderdeel van is, exploiteert 11 bedrijven, waarvan vijf hotels in Amersfoort, Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Rotterdam en Zaltbommel en zes Regardz Meeting Centers, gesitueerd in Amersfoort, Amsterdam Zuid-Oost, Arnhem, Utrecht, Zwolle en vanaf september dus ook in Amsterdam Centrum.