Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Winterswijkse gewond na aanrijding met trolleybus
Publicatiedatum: 11-8-2006 12:45:23

Arnhem - Op de Keizerstraat in de wijk Het Duifje in Arnhem is donderdagmiddag een 30-jarige vrouw uit Winterswijk gewond geraakt. Het slachtoffer werd op de fiets aangereden door een trolleybus en had vermoedelijk rugletsel opgelopen. Volgens getuigen zou de vrouw omstreeks twee uur tijdens het rijden om onduidelijke reden plotseling naar links zijn uitgeweken. Een achterop komende trolleybus, bestuurd door een 40-jarige man, had een aanrijding niet meer kunnen voorkomen. De gewonde Winterswijkse is per ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dierenaren aangehouden wegens heling koper

Publicatiedatum: 11-8-2006 12:44:05

Dieren - Drie mannen uit Dieren van 18, 39 en 42 jaar zijn donderdag door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van diefstal en/of het in bezit hebben van een partij gestolen koper (heling). De drie konden na een tip worden aangehouden. Politieagenten troffen het trio in de tuin van de woning van één van hen aan terwijl ze bezig waren koper te verzagen. De drie werden vervolgens aangehouden en zijn voor onderzoek in verzekering gesteld. Het koper is veiliggesteld. Naar de herkomst van de partij koper wordt nog onderzoek gedaan. Vanwege de hoge prijs van koper is het metaal de laatste tijd erg in trek bij dieven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Burenruzie loopt uit de hand: man aangehouden

Publicatiedatum: 11-8-2006 12:43:20

Arnhem - Na een uit de hand gelopen burenruzie in de Arnhemse wijk Over het Lange Water heeft de politie donderdagmiddag een 39-jarige Arnhemmer aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 46-jarige buurvrouw. Het slachtoffer liep daarbij een lichte verwonding op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Volgens de lezing van het slachtoffer zou er een woordenwisseling zijn ontstaan over overlast, die door de 39-jarige zou zijn veroorzaakt. Daarbij zou de man de vrouw in het gezicht hebben gespuugd en vervolgens hebben geslagen. De later aangehouden verdachte verklaarde dat er inderdaad een handgemeen had plaatsgevonden en dat hij door zijn onderbuurman zou zijn gebeten, de man toonde daarbij een bijtwond. De Arnhemmer is later na verhoor weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vier verdachten van winkeldiefstal opgepakt

Publicatiedatum: 11-8-2006 12:42:44

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdag na twee meldingen van winkeldiefstallen vier verdachten aangehouden. Bij een winkelcentrum aan de Dr. C. Lelyweg werden rond kwart voor drie twee meisjes aangehouden. Het duo, afkomstig uit Angeren en Arnhem en 18 jaar oud, zou volgens winkelpersoneel beveiligingslabels van kleding hebben losgetrokken en vervolgens de kleding in tassen gestopt. Bij het verlaten van de zaak werden de meisjes aangesproken en aan de politie overgedragen. De twee zullen binnenkort voor de rechter moeten verschijnen. Twee Arnhemmers van 39 en 42 jaar werden rond vijf uur door beveiligingspersoneel betrapt bij een warenhuis aan het Velperplein. De twee zouden een jas hebben gestolen en werden aan de politie overgedragen. Later bleek dat de 42-jarige niets verweten kon worden. De 39-jarige kreeg een dagvaarding mee.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---