Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 augustus 2006

Hennepkwekerij geruimd

Enschede

De politie stelde op donderdag 10 augustus omstreeks 10.45 uur een onderzoek in naar mogelijke hennepteelt in een woning aan de Rondostraat in Enschede. Zij trof daar op de zolderverdieping een hennepplantage aan. Ruim 500 planten waren geoogst, waarvan de toppen in een hoek lagen. 650 nieuwe plantjes klaar stonden om gepoot te worden. De politie nam alle planten en apparatuur ter vernietiging in beslag. In de woning trof de politie een 41 jarige man, die niet de bewoner bleek te zijn. De politie hield de 41 jarige aan wegens overtreding van de Opiumwet. Ook bleek dat deze man illegaal in Nederland verblijft. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.

De 40 jarige bewoner was niet aanwezig. Hij zal nader worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. Tijdens het onderzoek kwam vast te staan dat illegaal stroom werd afgenomen. Het energiebedrijf nam de meter in beslag en stelt een nader onderzoek in naar het stroomverbruik. (06-102271

Vrouwen bespuiten fietsendief met pepperspray en beroven hem daarna

Almelo

Op donderdag 10 augustus meldde zich om 23.45 uur een 21 jarige Almeloër aan het politiebureau. De man was even daarvoor op het Stationsplein in Almelo door twee vrouwen in zijn gezicht gespoten met pepperspray. Daarna was hij ook nog beroofd van zijn telefoon. De 21 jarige was er slecht aan toe en werd met de ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie de twee vrouwen op het Stationsplein aanhouden. De twee vrouwen, een 19 en 20 jarige Almelose, verklaarden dat zij de 21 jarige betrapten bij het stelen van een fiets, eigendom van de 20 jarige. Er volgde een schermutseling, waarop de 20 jarige vrouw de 21 jarige man in zijn gezicht spoot met pepperspray. Later gaven de vrouwen ook toe dat zij de telefoon van de 21 jarige hadden gestolen. De politie trof de telefoon en de pepperspray in de handtas van de 20 jarige aan. Beide vrouwen zijn voor nader verhoor opgesloten.

Na behandeling in het ziekenhuis hield de politie eveneens de 21 jarige man aan wegens poging tot diefstal fiets. Ook deze verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (06-102599)

Drie mannen aangehouden na winkeldiefstal

Denekamp

Bij de politie werd op donderdag 10 augustus omstreeks 13.25 uur een winkeldiefstal gemeld aan de Eurowerft in Denekamp. Winkelpersoneel had gezien hoe drie mannen goederen uit de winkel wegnamen en de winkel uitrenden. Een winkelbediende rende de mannen achterna en zag nog net dat ze in een auto stapten en daarmee wegreden in de richting van Oldenzaal. De politie trof de auto rijdend op de Verdiepte Rondweg in Oldenzaal aan en liet de auto, net voor de oprit naar de A1, stoppen. De drie inzittenden, alle inwoners van Den Haag, resp. 24, 27 en 40 jaar, werden aangehouden. In de fouillering trof de politie de gestolen goederen aan. Uit informatie bleek dat landelijk meer aangiftes tegen de drie verdachten bekend zijn, waarop de drie in verzekering zijn gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (06102358)

Controles tijden Pony en Paardenmarkt

Enter

Tijdens de jaarlijkse pony- en paardenmarkt in Enter, donderdag 10 augustus 2006, heeft de politie toezicht gehouden. Omstreeks 11.50 uur werd er een paardentrailer van een 42 jarige man uit Hellendoorn gestolen aan de Werfstraat in Enter. Door politieagenten werd bemiddeld tussen houders van een kraampje en een invalide man die niet met zijn scootmobiel weg kon omdat zijn uitrit geblokkeerd was. Verder werden er 14 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die hun voertuig fout parkeerden. Twee scooterrijders reden zonder helm en kregen hiervoor een bekeuring. Tevens werd een bromfietsbestuurder bekeurd omdat hij geen certificaat had. (06-102409)

Inbraken

Vasse

Op donderdag 10 augustus omstreeks 8.10 uur ontdekte een eigenaar van een autobedrijf aan de Denekamperweg in Vasse dat er was ingebroken in zijn zaak. Uit zijn bedrijf werden geen goederen weggenomen. (06-102269)

Ook bewoners van een woning aan de Engbersstraat in Vasse ontdekten donderdagmorgen 10 augustus omstreeks 8.30 uur dat er was ingebroken. De achterdeur was geforceerd en de benedenverdieping was doorzocht. Uit de woning is geld weggenomen. (06-102268)

Een horecagelegenheid met daarbij een winkel aan de Vasserweg in Nutter kreeg ook ongewenst bezoek van (een) inbreker(s). De buit bestond uit geld dat weggenomen was uit de kassa.

De voorzitter van de stichting 't Eschhoes deed aangifte van inbraak in een gebouw aan de Hooidijk in Vasse. De inbreker(s) vernielde(n) diverse (toegang- en kast)deuren. Er werd geld weggenomen. Ook deze inbraak werd gepleegd in de nacht van woensdag op donderdag.

De Politie Twente verzoekt getuigen die bijzonderheden hebben waargenomen dit te melden bij de Politie Twente. Telefoonnummer: 0900-8844 of anonieme meldingen bij Bel M. 0800-7000.

Monique Oude Wolbers en Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --