De rallysfeer Amsterdam-Beijing duurt voort

U? b.v.

PERSBERICHT

De Amsterdam-Beijing finished zaterdag in Beijing. Voor de duizenden liefhebbers die de avonturen gevolgd hebben hoeft het rallyplezier niet te stoppen.

'De rallysfeer Amsterdam-Beijing duurt voort'

OUDE-TONGE - Na twee jaar van voorbereidingen zijn zo'n 85 auto's van 30 jaar en ouder gestart aan een monsterrit van Nederland naar China. De caravan vertrok op 15 juli vanaf de Dam in Amsterdam en hebben nog een paar honderd kilometer te gaan voor de aankomst in Beijing.

Het opwindendste en spectaculairste evenement voor klassieke auto's ooit. Zo wordt Beijing Classic Car Endurance Rally 2006 door liefhebbers al genoemd. Aan de rally doen in totaal 100 teams mee van ieder twee personen. 'De karavaan doorkruist tussen 15 juli en 13 augustus veertien landen op twee continenten en is een eerbetoon aan de historische ontdekkingsreizen.

Niet starten en toch meedoen

Met dat motto heeft team 76, met een Porsche 914 uit 1973, vanuit Nederland een eigen race tegen de klok verreden. Het team kon om medische redenen niet starten, maar wilde niet opgeven en bedacht een familiespel met rally rijden als thema. Binnen een aantal weken heeft het team de Amsterdam-Beijing rally in kaartspelvorm uitgegeven.

Spel met rallygevoel

Met het klassiek uitgevoerde kaartspel, dat vele getekende afbeeldingen van klassieke auto's bevat, wordt de Amsterdam-Beijing Rally gereden. Net als bij de echte rally wordt gebruik gemaakt van het bol-pijl systeem om de route af te leggen. De spelers van The Classic Rally Game moeten lekke banden, lege tanks, snelheidsetappes en crashes trotseren om te kunnen winnen.

Belangstelling vanuit het buitenland

Het spel is uitgegeven in het Nederlands, Engels, Spaans, Duits, Frans en Chinees. Nog voor dat het spel op de markt is (vanaf 20 augustus via www.classicrallygame.nl te bestellen), is er nu al belangstelling vanuit België, China en Noorwegen op het spel daar ook op de markt te brengen. Op deze wijze toch nog een internationaal avontuur, echter zonder Porsche. In Nederland kunnen autoliefhebbers het spel ook winnen middels een prijsvraag via Tango.nl.


------------------

INFORMATIE:

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met dhr G.P. van't Hoff, Tel. 06-54691212, of u kunt foto's en een logo downloaden vanaf de website www.classicrallygame.nl en klikken op en vervolgens op . Het spel is uitgegeven door 4U&Co BV, Postbus 10 in Oude-Tonge fax 0187-486981.