Cast musical The Wiz arriveert in Utrecht met speciale bus

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 11-08-2006 14:30

CAST MUSICAL THE WIZ ARRIVEERT IN UTRECHT
Bijzonder busvervoer naar Beatrix Theater Utrecht

De castleden van de musical The Wiz arriveerden vanmorgen op bijzondere wijze op hun eerste repetitiedag in het Beatrix Theater in Utrecht. Voor de gelegenheid werden zij vervoerd met een stadsbus geheel aangekleed in stijl van de musical. Dit was de eerste rit van de speciale stadsbus die vanaf vandaag 13 weken in de stad Utrecht zal rijden. De komende 2 weken repeteert de cast in het Beatrix Theater in Utrecht waar de musical vanaf 24 augustus exclusief te zien zal zijn.

Tot en met 10 november rijdt de bus in The Wiz-stijl op de lijnen 11 en 12 in de stad Utrecht. De stadsbus, met een totale lengte van circa 25 meter, heeft 54 zitplaatsen en 106 staplaatsen. De ruim 30 hoofdrolspelers en ensembleden van de musical stapten vanmorgen als eerste in bij een van de bushaltes in Utrecht. Na 4 weken repeteren in de studio's in Amsterdam volgen nu nog 2 weken van repetities in het theater.

De Nederlandse versie van de musical The Wiz, gebaseerd op de legendarische, met zeven Tony Awards bekroonde Broadway productie, is een volwassen en vooral swingende feelgood musical met veel humor en bekende hits. Het nummer 'A Brand New Day' stond in 1979 vier weken lang op nummer één. Andere hits uit de musical zijn onder andere 'Ease On The Down The Road', 'You Can't Win', 'Home' en 'No Bad News'.

De première vanThe Wiz, met in de hoofdrollen Nurlaila Karim, Jeroen Phaff, Danny Yanga, Jerrel Houtsnee, Mathilde Santing, Danny de Munk, Marjolijn Touw, Sophia Wezer, Charly Luske, Peter Rijnbeek en Jamai Loman, vindt plaats op 9 september. The Wiz is vertaald door Martine Bijl. De regie is in handen van de bekende Amerikaanse regisseur Glenn Casale die afgelopen seizoen ook Beauty And The Beast regisseerde.

The Wiz vertelt het verhaal van Dorothy die de weg kwijtraakt en belandt in het land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Op haar zoektocht naar zijn antwoord ontmoet ze de meest onwaarschijnlijke personages. Een vogelverschrikker zonder verstand, een blikken man zonder hart en een laffe leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder. En zoeken ze naar huis, hart, verstand en moed.
Noot voor de redactie/