Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Kat zoek na aanrijding                        |
Bij een aanrijding tussen enkele personenauto's op het knooppunt Beekbergen van de A1 is donderdagmiddag (10/08) een rode kater ontsnapt. Bovendien is de politie op zoek naar getuigen.

Een onbekende bestuurder van een blauwe Fiat Panda wilde invoegen op het moment dat daar een 54-jarige automobilist uit Heemstede reed met zijn personenauto met daarachter een vouwwagen. In zijn auto bevond zich ook de rode kater. De man uit Heemstede week uit en raakte met de aanhanger uit ballans en botste tegen de auto van een 69-jarige man uit Rijssen. Beide voertuigen kwamen vervolgens in de rechter vangrail terecht. De losgeschoten vouwwagen kwam op zijn kop op de rijbaan tot stilstand. De passagier van de bestuurder uit Rijssen, een 66 jarige vrouw, raakte licht gewond en werd door de ambulancemedewerkers ter plaatse behandeld. De onbekende bestuurder van de Fiat Panda reed door. In de verwarring wist de kat uit Heemstede te ontsnappen. De politie vraagt getuigen die iets van het ongeval gezien hebben of weten waar de rode kat is gebleven, zich te melden via 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Aanrijding na rijden door rood                |
Nadat donderdagavond (10/08) een 68-jarige automobiliste op het kruispunt Laan va de Mensenrechten/Kayersdijk door het rode verkeerslicht reed is er een aanrijding tussen twee personenauto's ontstaan.

De vrouw reed rond 19.00 uur op de Laan van Mensenrechten door het rode verkeerslicht op hetzelfde moment dat een 37-jarige Apeldoorner vanaf de Kayersdijk door het groene licht het kruispunt opreed. Eén en ander werd door getuigen bevestigd. De 37-jarige Apeldoorner raakte aan rug en been licht gewond en werd met een ambulance naar het Lukasziekenhuis vervoerd.

|     |Loenen - Onder invloed van alcohol                        |
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (11/08) op de Eerbeekseweg een 29-jarige automobilist uit Eerbeek aangehouden die onder invloed van alcohol reed.

De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 02.30 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,2. De politie maakte proces-verbaal op.
---


---


---

---- --